Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Καλά Χριστούγεννα… ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.


ΟΙ διαφημίσεις των Χριστουγέννων έχουν ξεκινήσει στα κανάλια, αλλά δυστυχώς, για κάποια παιδιά, ενός κατώτερου θεού ίσως, θα τα βρουν τα Χριστούγεννα στα θρανία χωρίς δασκάλους.
Και επειδή ακούω την νέα υπουργό Παιδείας να μιλάει για μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας καλά θα κάνει να κοιτάξει πρώτα από όλα τις βασικές και πάγιες ανάγκες κάποιων σχολείων.
Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα οι γονείς της πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου Χερσονήσου («κλασικού» όπως θέλουν να το αποκαλούν κάποιοι, γιατί έχουμε και το ολοήμερο, δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο).
Σε κατάληψη λοιπόν οι γονείς αφού βλέπουν ότι ενώ η σχολική χρονιά έχει προχωρήσει για τα καλά,
τα παιδιά τους δεν έχουν δάσκαλο.
Παράλληλα σκοπεύουν να επισκεφτούν τα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο.
Αυτό που πρέπει να πούμε και να ζητήσουμε, εμείς μέσα από αυτό εδώ το post, είναι τη συμπαράσταση όλων των γονέων και των εκπαιδευτικών των σχολείων της περιοχής της Χερσονήσου στο αίτημα των γονιών της πέμπτης τάξης.
Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι, η κατάντια της παιδείας μας εν έτη 2009, είναι να ζητάει ο γονιός τα αυτονόητα.
Σε ένα λοιπόν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, όπου το κράτος των ΑΘΗΝΏΝ έχει φροντίσει τώρα και αρκετά χρόνια να έχει δικιά του ΔΟΥ(εφορία) για να εισπράττει, αλλά παραδόξως δεν έχει κανένα κέντρο πρωτοβάθμιας υγείας και τώρα ούτε δασκάλους και εδώ,και μιλάμε πάντα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Παιδεία ώρα μηδέν, επαρχία του κράτους των Αθηνών... ώρα μηδέν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λεω........πως υπαρχουν εθελοντριες Νοσηλευτριες, ουτε μια Δασκαλα,δεν παει να μαθει γραμματα τα παιδια???ΠΟΣΕς ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕς ΑΠ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΟΥς???Η ΕΤΣΙ ΑΠΟ Μ,ΕΡΑΚΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...ΩΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΑΚΙ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥ..ΚΟΣΜΟΥ ΜΟΥ ,ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ.

Ανώνυμος είπε...

Ψαχνεις ανωνυμε για φιλοτιμο??εξωγηινος εισαι????

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails