Το οικονομικό επιτελείο πορεύεται προς το Ecofin, εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων από τους Ευρωπαίους εταίρους οι οποίοι ζητούν πρόσθετα μέτρα εδώ και τώρα, εξονυχιστικών ελέγχων για την αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων με κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να καταφθάνει εντός της εβδομάδας στην Αθήνα και αναταραχής στην αγορά ομολόγων που αυξάνει το κόστος στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι ο στόχος για σταδιακή δημοσιονομική προσαρμογή θα επιτευχθεί.
Την ώρα που στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία θα δέχεται για ακόμη μία φορά φίλια πυρά για αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή , στη Αθήνα θα έλθει κλιμάκιο του ΔΝΤ το οποίο συνεπικουρούμενο από εμπειρογνώμονες της Κομισιόν θα περάσει από κόσκινο τα μεγέθη του προϋπολογισμού του 2010.
Δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας ξεκαθάρισαν χθες, από την πόλη Νανγκίνγκ στην Κίνα όπου βρίσκονται για τη διάσκεψη ΕΕ-Κίνας, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζ. Κ. Γιούγκερ και ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Χ. Αλμούνια...Πάντως, η κρίση αξιοπιστίας το υπέρογκο έλλειμμα και το χρέος άνω των 300 δισ. ευρώ καθιστούν την ελληνική οικονομία ευάλωτη σε ισχυρές κερδοσκοπικές πιέσεις και μάλιστα σε δημοσίευμα της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, ρεπορτάζ αναφέρετε με ερωτηματικό στην Ελλάδα λέγοντας πως: Μετά το Ντουμπάϊ, η Ελλάδα θα είναι η επόμενη;
Στο υπουργείο Οικονομικών μετά τη σταθεροποίηση του spread κάτω από τι 200 μονάδες περιμένουν με αγωνία το πως θα εξελιχθεί αυτή την εβδομάδα η αγορά ομολόγων και αναμένουν νέο γύρο πιέσεων στις αρχές του έτους όταν η χώρα θα βγει στις αγορές για να υλοποιήσει τις πρώτες μεγάλες ομολογιακές εκδόσεις.
Βρυξέλλες
Στην κοινότητα, αναμένεται ότι θα ασκηθούν νέες ισχυρές πιέσεις για την λήψη πρόσθετων μέτρων μόνιμου χαρακτήρα κυρίως από την πλευρά των δαπανών- ώστε να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος.
Σε ελεύθερη πτώση τα χρηματιστήρια στο Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι
Ελεύθερη πτώση καταγράφουν οι πρώτες συναλλαγές στα χρηματιστήρια του Ντουμπάι και του Αμπού Ντάμπι σήμερα, πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την κρίση που ξέσπασε σε σχέση με την αποπληρωμή του χρέους ύψους 59 δισεκατομμυρίων του Ντουμπάι.
Μετά τα πρώτα 30 λεπτά των συναλλαγών, ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Ντουμπάι υποχώρησε κατά 6,90%, ενώ ο αντίστοιχος του Αμπού Ντάμπι σημείωσε πτώση 7,62%.
Σύμφωνα με το εσωτερικό κανονισμό των δύο χρηματιστηρίων, οι συναλλαγές διακόπτονται αν η πτώση ξεπεράσει το 10%.
Πηγή:ΑΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου