Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Το «Πράσινο Τρένο» αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη.


Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 9.00 πμ αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη ναυλωμένο τρένο από τους Οικολόγος Πράσινους με προορισμό την Κοζάνη. Ενδιάμεσα θα θα πραγματοποιήθούν στάσεις σε διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας όπου στελέχη και φίλοι των Οικολόγων Πράσινων μαζί με τον Ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, την Νομαρχιακή Σύμβουλο Θεσσαλονίκης Ελεονόρα
Ζώτου και ευρύ κλιμάκιο θα έχουν επαφές με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικούς φορείς και πολίτες. Θα γίνει ενημέρωση για τις θέσεις των οικολόγων Πράσινων, συμβολικές εκδηλώσεις και χάπενινγκ με θέμα την κλιματική αλλαγή.

Η καμπάνια των Οικολόγων Πράσινων θέλει να αναδείξει:

α) την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στον τομέα των μεταφορών και την ενίσχυση του σιδηροδρόμου που στην Ελλάδα είναι ο φτωχός συγγενής και

β) την θλιβερή πρωτιά της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης (τελικός
προορισμός του τραίνου) ως της περιοχής που εκπέμπει το περισσότερο CO2 στην Ευρώπη στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Με τη δράση μας θέλουμε να αναδειχθεί η ανάγκη προετοιμασίας και μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή. Οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στην περιοχή είναι από τις πιο ρυπογόνες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον, ενώ συμβάλλουν σημαντικά και στις εκπομπές αερίων που αλλάζουν το κλίμα.

Επιδιώκουμε με αυτό τον τρόπο να δείξουμε πως συνδέονται τα παγκόσμια προβλήματα με τα τοπικά προβλήματα αλλά και πως μπορούν περιοχές που αποτελούν σήμερα στον ένα ή στο άλλο βαθμό μέρος του προβλήματος να μετατραπούν σε σύμβολα μιας βιώσιμης, πράσινης πολιτικής...Η διαδρομή και οι σταθμοί που θα γίνουν εκδηλώσεις είναι : Αλλεξάνδρεια, Σκύδρα, Έδεσα,(άφιξη στις 10.30) Άρνισσα, Φλώρινα (άφιξη στις 12.15), Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα Κοζάνη (άφιξη στις 15.30). Θα επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα 6-7 μμ με λεωφορείο.

Καλούμε λοιπόν τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων μας μαζί με φίλους και φίλες να πραγματοποιήσουμε μια ολοήμερη εκδρομή σε μεγάλο κομμάτι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας! Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να συζητήσουμε και ταυτόχρονα να συμμετέχουμε στην ενημερωτική προσπάθεια των Οικολόγων Πράσινων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν οι εκδρομείς όμως πρέπει να λάβουν από τους οργανωτές νωρίτερα το ανάλογο κουπόνι της ΤΡΕΝΟΣΕ.

Οι εκδρομείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους ρούχα «παντός καιρού», κολατσιό και νερό, φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, μουσικά όργανα και κέφι.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Παρασεκυή το βράδυ (αρκεί να υπάρχουν κενές θέσεις μέχρι τότε) στα τηλέφωνα:

2310 269780 (Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης),
2310222503 (Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης)
ή στο mail: ecogreensalonika@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες στο ιστολόγιο των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης : http://ecogreensalonika.wordpress.com

2 σχόλια:

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

...και εγώ χάρηκα...
...γιατί νόμισα ότι μετακομίζουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ στις Βρυξέλλες..:-))))))

καλημέρα μάνο..!

busy bee είπε...

Καλημέρα και σε σένα B.Bimbo!
Μάλλον κάτι υπονοείς!:):)

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails