Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

"Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ" - The Virus of Faith (part1)


το δεύτερο κεφαλαιο του ντοκιμαντέρ του Richard Dawkins ''η πηγή του κακού'' που παρουσιάζει ωμά τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας που κατατρώει σα γάγγραινα τους ανθρώπους και τον πολιτισμό.Ίσως η πιο σοκαριστική ερευνα του μεγάλου αυτού ανθρωπιστή επιστήμονα..
μην ξεχάσετε σε περίπτωση που δε σας εμφανίζονται οι υπότιτλοι να τους ενεργοποιήσετε κάτω δεξιά της οθόνης.Επίσης τα video να τα βλέπετε πάντα στη μεγάλη ανάλυση(high quality)

2 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Εντυπωσιακό! Ξέρεις, όταν έχεις ξεφύγει από όλα αυτά, δεκαετίες τώρα, σου προκαλούν θλίψη όταν τα βλέπεις!
Είχα δει μια ισραηλινή ταινία πάνω στο θέμα πριν από 2 χρόνια στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Έθιγε ακριβώς το θέμα της κατήχησης των παιδιών, το οποίο σε εμάς δεν είναι πλέον τόσο ασφυκτικό. Ή, τουλάχιστον, έτσι νομίζω. :)

Unknown είπε...

Αφου παρακολούθησα το 10λεπτο βίντεο, πρέπει να ομολογήσω πως ο επιστήμονας δείχνει να είναι προκατελειμμένος εναντίων της ιδέας της Θρησκείας, συγκεντρώνοντας τα σχόλιά του σε εξτρεμιστικές καταστάσεις που συμβαίνουν μεν, αλλά δεν είναι το απόλυτο αποτέλεσμα της Θρησκείας ως ιδέα.

Προσωπικά, δεν πιστεύω σε μια παραδοσιακή πίστη η Θρησκεία, αλλα στην Επιστήμη. Μελέτησα ως ενα σημείο, αρκετές Θρησκείες, καθώς έψαχνα για απαντήσεις. Οφείλω ομως να ομολογήσω πως στο βάθος κάθε πίστης, οι γραφές παροτρύνουν αγάπη και αποδοχή περι των πάντων.

Αυτός ο "Επιστήμονας" μου φένεται απόλυτα εχθρικός, προκατελειμμένος και απαισιόδοξος, και συνεχώς στο βίντεο βλέπουμε να αναφέρεται στην Θρησκεία ως "Evil", "Virus" και άλλα. Δείχνει να είναι εναντιωμένος και απόλυτος για την κακία ης Θρησκείας. Κάνει σχόλια, χωρίς ιδιαίτερη βάση. π.χ. "Αφου ηττήθηκε η στρατευμένη πίστη παρελαύνει στον κόσμο με τρομακτικές συνέπειες". Τι μας λες βρε βλάκα;

"Η Επιστήμη ζυγίζει τα στοιχεία και προχωράει"
Ας μην Ξεχνάμε τις ατομικές που πέσανε στα Ιαπωνικά νησιά ως ένα παράδειγμα. Αυτή είναι η επιστήμη σου Dr Richard Dawkins?

Τι καπνιζει ο μαλάκας και δεν μας δίνει;

Ως πτυχιούχος, και μεγάλος λάτρης της επιστήμης, Κατακρίνω αυτόν τον Επιστήμονα. Δεν έχει υπόθεση.

Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι "συνείδηση" για να μπορεί να αναλύει την Θρησκεία και την επιστήμη και να μην τα χρησιμοποιεί για να βλάψει τους άλλους.

Συγνώμη για το κείμενο αλλά τα πήρα στο κρανίο.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails