Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Και πού θα τον πάτε όλο τον πλούτο που συσσωρεύετε;


Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: χρυσωμένος από τους υποσιτιζόμενους

Στο καλό ιστολόγιο axinosp διάβασα κάτι που μ' έκανε να ξεφωνίζω. Κι επειδή είναι πιο υγιεινό να πληκτρολογώ τις σκέψεις μου αντί να κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο από απόγνωση για τον εμπαιγμό και τις προκλητικές αδικίες που συμβαίνουν στην ψευτοδημοκρατική και χρεοκοπημένη χώρα μας, παραθέτω το δημοσίευμα για ν’ απολαύσετε κι εσείς τον υπαρκτό εν Ελλάδι "σοσιαλισμό" και να καμαρώσετε εκείνον που μας φτύνει καθημερινά προτείνοντας να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι.

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος είναι από τους πιο καλά αμειβόμενους διοικητές των κεντρικών τραπεζών στον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters. Ο κατάλογος που καταρτίστηκε από το πρακτορείο ειδήσεων έδειξε ότι ο Προβόπουλος κερδίζει 362.500 ευρώ, ή 465.885 δολάρια ετησίως, έναντι 345.252 ευρώ που καταβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τον κ. Jean-Claude Trichet. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ Ben Bernanke πληρώνεται με 191.300 δολάρια, ενώ η αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος έχει ετήσιο μισθό 295.920 ευρώ. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Mario Draghi βρίσκεται στην κορυφή των κεντρικών τραπεζών της ΕΕ, που κερδίζει 500.000 ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ενώ η αμοιβή που έλαβε ο Marko Kranjec της Σλοβενίας είναι μόλις 97.800ευρώ.»(Αρχική πηγή ekathimerini) ...Εγώ, σύντροφοι, με τον κοινό νου που νομίζω ότι διαθέτω, δε μπορώ να καταλάβω το εξής: Αυτοί οι προκλητικοί τύποι χρυσοπληρώνονται παγκοσμίως διότι τάχα γνωρίζουν τόοοοσα πολλά για την οικονομία, δήθεν είναι τόοοοοσο έξυπνοι, υποτίθεται ότι είναι τόοοοοσο σοφοί, που οι κυβερνήσεις τους έχουν στα όπα-όπα μπας και τους χάσουν και πάνε αλλού, δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα.

Αφού λοιπόν είναι τόοοοσο ικανοί, γιατί όλες οι οικονομίες, μαζί και η δική μας, έχουν πάει κατά διαβόλου; Γιατί δεν έδιναν εγκαίρως και πιεστικά τις κατάλληλες συμβουλές και κατευθύνσεις στις κυβερνήσεις ώστε να μην καταρρεύσουν οι οικονομίες των χωρών από τις οποίες χρυσοπληρώνονται; Τι ωφελεί το κάθε κράτος αν αυτοί οι προκλητικά αμειβόμενοι βγαίνουν εκ των υστέρων και περιγράφουν τα ελλείμματα της χώρας τους εκ του ασφαλούς; Αυτό μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε χαμηλόμισθος υπάλληλος που έχει πρόσβαση στα άδυτα του Υπουργείου Οικονομικών.

Δύο τινά λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν:

1. Ή ο κ. Προβόπουλος δεν ξέρει τι του γίνεται από οικονομικά, οπότε τζάμπα τον χρυσοπληρώνουμε εμείς οι υποσιτιζόμενοι,

2) Ή είναι σοφός, αλλά κανείς δεν τον ακούει εγκαίρως ώστε να προληφθεί το κακό, οπότε πάλι είναι περιττός, δηλαδή διακοσμητικό στοιχείο.

Είτε το ένα συμβαίνει είτε το άλλο, δεν αξίζει να χρυσοπληρώνεται και ούτε θα χάσει η βενετιά βελόνι αν φύγει αναζητώντας άλλους ηλίθιους να τον χρυσοπληρώνουν. Θα μου πεις μεγαλύτεροι ηλίθιοι από τις Ελληνικές κυβερνήσεις δεν υπάρχουν…
Ο συλλογισμός αυτός ισχύει για όλα τα golden boys των χρεοκοπημένων ΔΕΚΟ και των αμαρτωλών κρατικών οργανισμών. Ξεπούλησαν όλα τα "ασημικά" της χώρας διότι, λέει, το κράτος δεν είναι καλός επιχειρηματίας και ήταν όλες χρεοκοπημένες, όπως, π.χ., η Ολυμπιακή. Τότε, βρε άχρηστοι, γιατί τ’ ακουμπάγατε και τ’ ακουμπάτε χοντρά στα golden boys; Για να επισπεύδουν τη χρεοκοπία; Κάτι λάκκο έχει η φάβα… Ίσως με κάποιους να τα μοιράζονται, ή κάποιους να καλύπτουν επειδή γνωρίζουν πολλά.

Και μετά περιμένουν οι άχρηστες κυβερνήσεις μας να υπάρξει εργασιακή και κοινωνική ειρήνη. Μα είναι δυνατόν να υπάρξει ειρήνη με τέτοιες προκλήσεις και αδικίες; Συγνώμη, δε λέω περισσότερα για να μην παρεκτραπώ κι άλλο. Διότι αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας κολάζουν ακόμη και άγιο.

Πόσο μεγάλο είναι το στομάχι σας, βρε αφιλότιμοι, που δε χορταίνετε; Και πού θα τον πάτε όλο τον πλούτο που συσσωρεύετε; Στον άλλο κόσμο δεν έχει τράπεζες!
η αλήθεια να λέγεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails