Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ!


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ "ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ" και η Εθελοντική Ομάδα Δράση Ν. Πιερίας καλούν όλους του Πιεριείς το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010, στις 11:00 το μεσημέρι να παραβρεθούν στην κεντρική Πλατεία της Κατερίνης και να συμμετέχουν στη διανομή 5.000 εντύπων στους οδηγούς διερχομένων αυτοκινήτων με το σήμα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».

Στόχος της δράσης είναι να πεισθούν οι οδηγοί των οχημάτων της Πιερίας, και όχι μόνο, να τοποθετήσουν μόνιμα την κάρτα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου τους και από εδώ και εμπρός να την επιδεικνύουν, κάθε φορά που θα διέρχονται από τους σταθμούς διοδίων, αρνούμενοι να πληρώσουν.

Η ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη. Την κατασκευή των εθνικών οδών αυτής της χώρας, την έχουμε πληρώσει δεκάδες φορές στο παρελθόν, με τους άμεσους και έμμεσους φόρους μας, ενώ η ύπαρξη ασφαλών παράδρομων για τις τοπικές μας μετακινήσεις αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό. Αναπόφευκτα οι 4 σταθμοί διοδίων στην Πιερία θα οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα στο ταλαιπωρημένο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού μας, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση θανατηφόρων ατυχημάτων και την υποβάθμιση της ποιότητας του βιοτικού μας επιπέδου. Οι νέοι σταθμοί διοδίων θα επηρεάσουν οικονομικά χιλιάδες άτομα την ημέρα και μάλιστα για ένα δρόμο που απέχει πολύ από τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς, πως το καλοκαίρι του 2009, στο ύψος του Κορινού, συγκρούστηκε διερχόμενο όχημα με άλογο (!) το οποίο διέσχιζε την εθνική οδό.
Περισσότερη ενημέρωση σχετικά εδώ:http://www.otoposmou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails