Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ουραγοί στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Οι μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη, η Κίνα και οι ΗΠΑ, βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις ενός παγκόσμιου καταλόγου που κατατάσσει τις χώρες ανάλογα με την επίδοση τους στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Από τις ευρωπαϊκές χώρες η επίδοση της Ελλάδας, της Πολωνίας, της Κύπρου και του Λουξεμβούργο κρίθηκε "πολύ κακή", ενώ η Σουηδία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία βρίσκονταν στις 10 πρώτες θέσεις.

Ο ετήσιος κατάλογος της Climate Change Performance -που συντάσσεται τα τελευταία πέντε χρόνια από την γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Germanwatch και την ευρωπαϊκή, μη κυβερνητική οργάνωση Climate Action Network (CAN)- κατατάσσει τις χώρες βάσει της επίδοσης τους στην προστασία κατά των κλιματικών αλλαγών, συγκρίνοντας 57 βιομηχανικές χώρες και οικονομίες αναπτυσσόμενων χωρών...Συγκεκριμένα υπολογίζει το ποσοστό των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου που εκλύει κάθε χώρα στην ατμόσφαιρα, καθώς και την κλιματική πολιτική της.

Η Βραζιλία, η Βρετανία και η Σουηδία βρίσκονται πρώτες στην κατάταξη των χωρών που έχουν κάνει τις περισσότερες προσπάθειες την τρέχουσα χρονιά. Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ινδία βρίσκονται αμέσως μετά την Βρετανία, ενώ η Αυστραλία και το Καζακστάν κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις λίγο πριν τον προτελευταίο Καναδά.

Εκτός από τις ΗΠΑ και την Κίνα που βρίσκονται στην έβδομη και όγδοη χειρότερη θέση αντίστοιχα κακός μαθητής είναι και η Σαουδική Αραβία που κερδίζει την τελευταία, 60η θέση.

Σύμφωνα με την Germanwatch καμία από τις 57 χώρες -που ευθύνονται για το 90% του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα- δεν έχει κάνει αρκετά για να αποτραπεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου και γι' αυτό δεν κατατάσσει καμία στις τρεις πρώτες θέσεις του καταλόγου.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails