Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Νέα κίνηση και «μανιφέστο» ετοιμάζει ο Αλέκος Αλαβάνος.


Στη δημιουργία «Κίνησης Ιδεών Προβληματισμού και Δράσης για την Αριστερά» προσανατολίζεται ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος ετοιμάζει πολιτικό μανιφέστο για μετά τις γιορτές και ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με φίλους και παλαιούς συντρόφους από το χώρο της ευρύτερης αριστεράς, σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο κ. Αλαβάνος φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει σε στενούς του συνεργάτες ότι δεν επιθυμεί να δημιουργήσει μια νέα συνιστώσα και πως εκτιμά ότι «το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει πλέον σκληρή δεξιά πολιτική, με αποτέλεσμα να χάσει το αριστερόστροφο ακροατήριό του, το οποίο πρέπει να υποδεχθούμε με προτάσεις και λύσεις».

Για τη «διακήρυξή» του, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι θα είναι σε πνεύμα συγκρουσιακό προς τον δεξιό ευρωπαϊσμό και φλερτάρει με κινήσεις που κινούνται στο τόξο της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και ιδίως με το γερμανικό κόμμα της αριστεράς (DER LINGE). Επίσης, θα προτείνεται κοινή δράση της αριστεράς εναντίον του δικομματισμού.

«Ο Αλέκος μοιάζει πλέον να κινείται εκτός των τειχών και αυτό του δίνει την δυνατότητα να συζητά με όλους. Συνεπώς θα μπορούσε να συμβάλλει όσο κανείς σε μία νέα αριστερά», δηλώνουν στενοί του συνεργάτες, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

3 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Δεν πιστεύω σ'αυτή τη" νέα" Κίνηση πού ετοιμάζει ο κ.Αλέκος.Και νομίζω ότι θα" πετύχει μία ακόμη ατέρμονη συνιστώσα στο νερό"της θολωμένης και παραπαίουσας πλέον αριστεράς,δυστυχώς! Και λυπάμαι γιαυτό προκαταβολικά! Ελπίζω και εύχομαι να μην επαληθευτώ....

busy bee είπε...

Καλησπέρα Απόμαχε!
Συμφωνώ μαζί σου.
Δεν αποπέρνω τον Αλέκο πάντως, ούτε και τον οποιοδήποτε άλλον άλλωστε, σε όποια τους πρωτοβουλία, μπας και δούμε επιτέλους την "άλλη" μέρα για τον "ένα" και εννιαίο χώρο και την "απόδραση" του από την "θολούρα".
Ιδωμεν.
Νάσαι καλά.
Ωρα καλή.

Γραφεας Πεζικου είπε...

Με ορισμένους σαν κι Εσάς χαίρεται να κουβεντιάζει κανείς έστω και ΑΝ" διαφωνεί"καμιά φορά μαζί τους.προς θεού δεν υπαινίσσομαι τίποτε συγκεκριμένο

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails