Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Δάνειο... από τον κουμπαρά των παιδιών.


Περίπου το ένα τέταρτο (22%) των Βρετανών παραδέχονται ότι δανείστηκαν από τις οικονομίες των παιδιών τους το 2009 για να πληρώσουν λογαριασμούς, να αντιμετωπίσουν έκτακτα έξοδα ή να χρηματοδοτήσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Βρετανία.

Το 44% των Βρετανών δανείστηκαν μεταξύ 200 και 500 λίρες (222 με 556 ευρώ) από τους κουμπαράδες των παιδιών τους σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου OnePoll για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας Engage.

Οι τέσσερις στους δέκα γονείς που χρησιμοποίησαν τις οικονομίες των παιδιών τους το έκαναν για να πληρώσουν λογαριασμούς, ενώ το 20% για να μπορέσουν να κάνουν έκτακτες επισκευές στο αυτοκίνητό τους. Περίπου το 14% χρηματοδότησαν με αυτά τα λεφτά τις οικογενειακές διακοπές, ενώ το 12% έκτακτες επισκευές στο σπίτι και το 8% τα έξοδα των Χριστουγέννων.

Τα δύο τρίτα των Βρετανών αποκάλυψαν ότι δεν είχαν άλλον τρόπο για να βρουν τα χρήματα που χρειάζονταν, ενώ οκτώ στους δέκα δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν τα χρήματα στα παιδιά τους μόλις μπορέσουν.

Περίπου το 27% είναι στενοχωρημένοι που η οικονομική τους κατάσταση δεν τους αφήνει άλλο περιθώριο από το να καταφύγουν σε αυτή την πράξη.

"Αυτή η έρευνα αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία των γονιών που δανείστηκαν χρήματα από τα παιδιά τους το έκαναν απλώς επειδή βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση", δήλωσε ο Καρλ Ελιοτ, διευθυντής της εταιρείας Engage.

"Περίπου έξι στους δέκα παραδέχθηκαν ότι η οικονομική τους κατάσταση χειροτέρεψε σημαντικά τους τελευταίους 18 μήνες", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails