Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Η ώρα μηδέν, η ώρα της αλήθειας.


Ωρα μηδεν στην Κοπεγχάγη καθώς ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις για το κλίμα και το ερώτημα είναι αν οι μεγάλοι ρυπαντές θα υπογράψουν έστω μια πολιτική διακήρυξη για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Πηγές του Ρόιτερ στην Κοπεγχάγη αναφέρουν ότι σε σχέδιο διακήρυξης, που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αναφέρεται ότι οι πλούσιες χώρες δεσμεύονται να δώσουν βοήθεια ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2020 στις φτωχές χώρες, για να τις στηρίξουν στην προσπάθεια προσαρμογής των οικονομιών τους και στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η ομάδα των περίπου 25 πλέον ισχυρών ηγετών του κόσμου είχε εποικοδομητικές συνομιλίες στην τελευταία μέρα της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο Δανός πρωθυπουργός, που φιλοξενεί τους ηγέτες. "Είχαμε πολύ καρποφόρο και εποικοδομητικό διάλογο", σημείωσε ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν στους δημοσιογράφους.

Ο Ράσμουσεν κάλεσε τους ηγέτες σε συνάντηση αργά τη νύχτα για να ξεπεραστούν τα βασικά εμπόδια και να επεξεργαστούν μία κοινή πολιτική διακήρυξη, με την ελπίδα ότι έτσι θα διασωθεί τελικώς η διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή. Μετά την αποχώρηση των ηγετών, οι συνεργάτες τους ανέφεραν ότι εργάζονται για τη σύνταξη ενός σχεδίου πολιτικής συμφωνίας την οποία θα εξετάσουν οι ηγέτες αργότερα.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails