Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

«Ο ΣΥΝ έχει εξαιρετικά αξιόλογο κόσμο και εύχομαι να βρει τον δρόμο που του αξίζει»


Αυτά δήλωσε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Αλ. Αλαβάνος, όπως και μεταξύ άλλων:«Για μένα η περίοδος Συνασπισμού, με τις όμορφες και δύσκολες στιγμές της, έχει ολοκληρωθεί».
Ο Αλ. Αλαβάνος επισημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τον βλέπει ως κόμμα, διότι φοβάται τις ετικέτες. «Βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα καινοτόμο, πρωτότυπο, πρωτοποριακό εγχείρημα. Μέχρι πριν ένα χρόνο ήτανε το καμάρι της αντικαπιταλιστικής Ευρώπης. Τον βλέπω ως ένα χώρο σε εξέλιξη. Δεν χρειάζεται να μπει σε καλούπια», λέει χαρακτηριστικά.
«Προσωπικά ούτε οι ομαδοποιήσεις ούτε οι ισορροπίες ούτε ο κομματικός κομφορμισμός μπορούν πια να με εκφράσουν» τονίζει και μιλώντας για την Ανανεωτική πτέρυγα αναφέρει: «Κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ως αναχρονιστικό. Εχει όμως την ευθύνη στην υπερνομαρχία, στον μητροπολιτικό χώρο της πρωτεύουσας, όπου ζει η μισή Ελλάδα. Σας ρωτάω: Ποιες ανανεωτικές προτάσεις, γνωρίζετε; Ποιες ανανεωτικές ιδέες;». «Ο ΣΥΝ έχει εξαιρετικά αξιόλογο κόσμο και εύχομαι να βρει τον δρόμο που του αξίζει», προσθέτει.
Ο Φώτης Κουβέλης στη συνέντευξή του στη Real News, ζητεί δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του κόμματος για τη μετεξέλιξη ή όχι του ΣΥΡΙΖΑ και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΝ σε περίπτωση προώθησης της κάρτας μέλους.

«Κανείς δεν περισσεύει. Περισσεύει όποιος θέλει. Κανείς δεν είναι αιχμάλωτος κανενός. Πρέπει το επόμενο διάστημα να παλέψουμε για την εμβάθυνση της δημοκρατίας στο κόμμα και την ενίσχυση της συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην οργανωτική και πολιτική σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματός του.

«Επιδιώκουμε την ενότητα της αριστεράς, όχι όμως την παράλυση και τη στασιμότητα των δικών μας διαδικασιών για ζητήματα που στην κοινωνία φαντάζουν σαν τον τετραγωνισμό του κύκλου». επισήμανε.

Ο δρόμος προβλέπεται να είναι ανηφορικός και με "σαμαράκια", το 2010 για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρύτερη Αριστερά, μακάρι να είναι για το καλό, όχι μόνο του χώρου, αλλά και για την χώρα κατ`επέκτασιν, ίδωμεν.

4 σχόλια:

3-point είπε...

Γεια, είμαι καινούριος στο χώρο, αλλά το μάτι μου έπεσε πάνω στην κατ' επιλογήν δημοσίευση αποσπασμάτων από δηλώσεις των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως είναι κρίμα γι'αυτόν τον χώρο που τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει στην αριστερά και έχει διατηρήσει την αυθεντικότητα του να βρίσκεται σε μία διαρκή διαμάχη και διάσπαση. Δεν ξέρω πάραυτα κατά πόσο κάποιες κινήσεις-ενέργειες είναι σκόπιμες και ενδεχομένως με συγκεκριμένη προέλευση...

busy bee είπε...

Καλησπέρα 3-point!
Αν εννοείς ότι είσαι καινούργιος στο χώρο του blogging σε καλωσορίζω και σου εύχομαι καλή αρχή και καλή συνέχεια.
Σημερινές οι δηλώσεις, οπότε σημερινές και οι επιλογές προς δημοσίευση.
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με τα γραφόμενα σου, όπως και με τα σχετικά σου post που διάβασα στο blog σου.
Ούτε εγώ προσωπικά μπορώ να γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις για τον χώρο που τόσα πολλά έχει δώσει και που έχει ακόμα να δώσει.
Εύχομαι και ελπίζω το καλύτερο.
Δεν υπαινίσσομαι κάτι, απλά είμαι εδώ και δηλώνω παρόν.
Ωρα καλή.

3-point είπε...

Στο blog είμαι καινούριος σύντροφε... καλό είναι να δηλώνουμε παρόντες, συμφωνώ, να έχουμε ανοιχτά μάτια και αυτιά και ας ελπίζουμε υπό τη δική μας βέβαια χείρα βοηθείας ότι ο χώρος της αριστεράς θα ανασυνταχθεί. Κάτι πολιτικοί βέβαια σαν τον κύριο Αλαβάνο με προβληματίζουν ιδιαίτερα και αυτό διότι περισσότερο μπερδεύουν και διχάζουν τον κόσμο οι ενέργειες τους παρά τον ενώνουν όπως διατυμπάνιζαν παλαιότερα. Κρίμα, αλλά από εμάς εξαρτάται να φέρουμε το σκηνικό στα μέτρα μας...

busy bee είπε...

Καλησπέρα και πάλι 3-point!
Πράγματι ναι!,η βάση και ο κόσμος της Αριστεράς έχει τον πρώτο λόγο, τουλάχιστον σε ετούτη εδώ την φάση.
Νάσαι καλά.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails