Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Χανιά: «Οι κουκουλοφόροι ήταν ασφαλίτες»


Ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Βασίλειος Στεφανουδάκης μιλώντας με συντάκτη του tvxs παραδέχτηκε πως οι κουκουλοφόροι που εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο από τη διαδήλωση στα Χανιά στις 7 Δεκεμβρίου είναι άνδρες της Ασφάλειας, ενώ σημείωσε πως έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ για το θέμα.

«Εκτιμώ ότι δεν είναι οι κουκουλοφόροι εκτός υπηρεσίας… Ίσως είναι της Ασφάλειας, φοράγανε κάποιο σκουφάκι και το κατέβασαν μετά. Πάντως θα αποδοθούν ευθύνες…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στεφανουδάκης πήρε σαφείς αποστάσεις από την τακτική που ακολουθήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση: «Η θέση η δική μου είναι αντίθετη. Το πρόσωπο θα να είναι καθαρό και θα απευθυνόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν έχουμε ούτε να κρύψουμε τίποτα ούτε να φοβηθούμε τίποτα ούτε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που η νομοθεσία προβλέπει. Από τη στιγμή που κάνουμε τη δουλειά μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα οπότε δεν συντρέχει λόγος να κρύψουμε τα πρόσωπά μας».

Ερωτώμενος για τους λόγους που οι αστυνομικοί αυτοί φορούσαν κουκούλες ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων απάντησε: «Κάτω από ένα κλίμα φόρτισης και πίεσης και βλέποντας να φωτογραφίζονται κάποιοι αστυνομικοί ίσως να φοβήθηκαν και να κατέβασαν το σκουφάκι και να το έκαναν κουκούλα. Κακώς όμως γιατί όταν ο αστυνομικός κάνει τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»
Εν τω μεταξύ σήμερα έγινε και επικοινωνία με τον αστυνομικό που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο να δίνει εντολές στους κουκουλοφόρους. Πρόκειται για τον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή Χανίων Στέφανο Καψωμενάκη, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση χωρίς όμως να διαψέυσει την παρουσία του στο περιστατικό.
http://www.tvxs.gr/v28005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails