Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Ψηφίστε για το νέο σήμα που μπαίνει στη ζωή μας!


Μια online ψηφοφορία που αφορά το σήμα που υποχρεωτικά θα έχουν απο τον Ιούλιο του 2010 όλα τα Ευρωπαϊκής παραγωγής, οργανικά προϊόντα, τα ελεγμένα και διπλοτσεκαρισμένα για την καθαρότητά τους και για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην διάρκειά της παραγωγής τους.

Απο τα 3422 «logos» που υποβλήθηκαν και απο τίς 27 χώρες της ΕΕ, έχουν επιλεγεί τα τελικά τρία, απο τα οποία, μέσω τής ιντερνετικής ψηφοφορίας θα επιλεγεί το ένα.

Κάντε λοιπόν ένα κλίκ εδώ και μπείτε στο παιχνίδι της επιλογής του τελικού σήματος που απο τον Ιούλιο και μετά θα βαρεθούμε να το βλέπουμε τυπωμένο, χαραγμένο, ενσωματωμένο σε όλα σχεδόν τα προϊόντα που αγοράζουμε απο το super market μας. Αυτό το σηματάκι θα μας βοηθάει να διαχωρίζουμε τα προϊόντα όπου τελοσπάντων έχει γίνει κάποια προσπάθεια να είναι «οργανικά» ή «βιολογικά», απο τα άλλα τα προερχόμενα απο πηγές παραγωγής τίγκα στο χημικό το ανεξέλεγκτο, αυτό που δεκαετίες τώρα τρώμε ακατάπαυστα, αλλά δεν «περνάει πιά» – ήρθε η ώρα να γίνει πιά φριχτά «ντεμοντέ», και να περιθωριοποιηθεί πιά τόσο ώστε να εξαφανιστεί, το συντομώτερο δυνατόν, απο όλες τίς αγορές του πλανήτη. Δεν λέω οτι αυτό το σηματάκι θα μας «εξασφαλίζει» απαραιτήτως, θα βοηθήσει όμως σίγουρα να γίνουν λίγο πιό δύσκολα τα πράγματα γι’ αυτούς που παράγουν βρώμικα και, επικίνδυνα πιά, προϊόντα.
Κάντε λοιπόν τον κόπο και ρίξτε μια ματιά στα τρία «φιναλίστ» σηματάκια, ένα απο τα όποια θα μπεί με φόρα στη ζωή μας και θα το βλέπουμε ίσως και εκατοντάδες φορές κάθε μέρα, σ΄ότι προϊόν αγοράζουμε, απο μαρούλι και άνιθο μέχρι ρούχο, απορυπαντικό, κρεμούλα για το πρόσωπο ή συσκευασμένη κρεμούλα σοκολάτα – για την υπογλυκαιμία!
Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τα οργανικά Ευρωπροϊόντα μας,
εδω στα Ελληνικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails