Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009

Για να μη τρελαθούμε τελείως ...


Διαβάζω ότι από 1η Ιανουαρίου πρέπει να μαζεύουμε όλες τις αποδείξεις για κάθε τι που πληρώνουμε έτσι ώστε να μειώσουμε το φορολογητέο εισόδημά μας και να βοηθήσουμε το κράτος το εισπράξει περισσότερο ΦΠΑ.

Με άλλα λόγια :

1. Πρέπει να βρώ υδραυλικό που να έρθει να φτιάξει το καζανάκι και να κόψει απόδειξη. Αυτός που θα κάνει συντήρηση στον καυστήρα, πρέπει να μπορεί να κόψει απόδειξη.
2. Πρέπει να ζητήσω απόδειξη από το γιατρό ... εδώ κι αν θέλει θάρρος. Αν το βρώ, γνωρίζω ότι θα πληρώσω πολλά περισσότερα και δεν καταλαβαίνω το λόγο που πρέπει να σκέφτομαι τα δημοσιονομικά την ώρα που είμαι άρρωστος.
3. Πρέπει να ζητήσω αποδείξεις για τα 5 ευρώ που ξοδεύουν τα παιδιά μου κάθε μέρα στο κυλικείο του σχολείου
4. Πρέπει να ζητήσω αποδείξεις για τα χρήματα που κάθε τρεις και λίγο πληρώνω μαύρα για τις εκδρομές,επισκέψεις σε θέατρα κλπ των παιδιών στο σχολείο.
5. Πρέπει να μου εξηγήσει ο κ. υπουργός ποιος θα μου δώσει αποδείξεις για τα 50 ευρώ που ξοδεύω κάθε Σάββατο στη λαική. Πως θα πάρω απόδειξη για το λάδι της χρονιάς, τα ξύλα και το τυρί που αγοράζω στο χωριό ?
6. Πρέπει να μου εξηγήσει αν οι αποδείξεις των 11 ευρώ που πληρώνω κάθε μέρα στα διόδια για να πάω από την Κόρινθο στην Αθήνα στη δουλειά μου περιλαμβάνονται...7. Πρέπει να ψωνίζω από περίπτερα της επαρχίας που μπορούν να εκδώσουν αποδείξεις για τα τσιγάρα, τις εφημερίδες, τις σοκολάτες και τα παγωτά των παιδιών που αγοράζω κάθε μέρα.
8. Πρέπει να αντιμετωπίζω καθημερινά το δίλημμα : να ζητήσω απόδειξη ή να πληρώσω λιγότερα όπως μου προτείνει ο κουρέας, ο μαγαζάτορας, ο οδοντίατρος κλπ.
9. Τα χρήματα που πληρώνω στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, στην ύδρευση κλπ θα αφαιρούνται από το μικτό φορολογητέο εισόδημα ?
10. Πρέπει να βρω τρόπο να διαχειριστεί η οικογένεια ένα τεράστιο όγκο αποδείξεων όλο το χρόνο σαν να πρόκειται για επιχείρηση. Σε αυτή τη περίπτωση γιατί να μη μπορώ να έχω ένα οικογενειακό βιβλίο εσόδων-εξόδων και να μπορώ να φορολογούμαι βάση όλων των εξόδων που κάνω αφού είμαι μισθωτός και δεν μπορώ να κλέψω.
11. Πως ένας συνταξιούχος μπορεί να διαχειριστεί τον όγκο των αποδείξεων και γιατί πρέπει να μπει στις σχετικές διαδικασίες όταν έχει αποδεδειγμένο μοναδικό εισόδημα μία σύνταξη και τίποτα άλλο ?

Οπως λένε οι περισσότεροι πολίτες : αν η δουλειά του υπουργού είναι να αυξάνει το φόρο στα τσιγάρα και να αυξάνει το συντελεστή φορολόγησης σε αυτούς που δεν κλέβουν, τότε ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι υπουργός οικονομικών. Για τα δύσκολα τον θέλουμε ...

Ως αποκλειστικά μισθωτός και αναπόφευκτα έντιμος φορολογούμενος που έχει ήδη πληρώσει την έκτακτη εισφορά, θα κάνω κάτι απλό. Αν κληθώ να πληρώσω περισσότερους φόρους θα φροντίσω να καταναλώσω λιγότερα. Επειδή όλοι οι μισθωτοί θα καταναλώσουμε λιγότερα, πως θα δούμε ανάπτυξη ? Πως θα αυξηθούν οι εισπράξεις ΦΠΑ όταν πέσει η κατανάλωση ? Πως θα αυξηθεί ο τζίρος όταν παγώνουν τα δημόσια έργα για έξι μήνες ?

Γνωρίζει ο κ. υπουργός και οι υπηρεσίες του γνωρίζουν ποιοι φοροδιαφεύγουν και πως. Γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Με φορολογία στα τσιγάρα και το πετρέλαιο δεν λύνονται τα προβλήματα. Με εκποίηση κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων που βουλιάζουν εξαιτίας των πολιτικών κακοδιαχείρησης κάποιων ανίκανων διορισμένων, δεν μαζεύεις χρήματα αλλά στερείς πηγές πόρων.

Περιμένουμε να δούμε κάτι διαφορετικό.
από blog: αγ.γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails