Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

"ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ"!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

Η εξέγερση του περσινού Δεκέμβρη έφερε στην επιφάνεια με τον πιο ηχηρό τρόπο τα αδιέξοδα μιας ολόκληρης γενιάς. Η νεολαία βγήκε στο προσκήνιο ζητώντας μια άλλη ζωή από αυτή που της ετοιμάζουν, τη ζωή της ανασφάλειας, του ατομισμού, του φόβου. Αμφισβήτησε συνολικά ένα πολιτικό σύστημα που τη σπρώχνει στο περιθώριο.

Η φτώχεια, η ανεργία, η ελαστική εργασία, το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και κοινωνικών παροχών, η καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η αύξηση της κρατικής καταστολής, η συνεχής συμπίεση προς τα κάτω δημιούργησε ένα εκρηκτικό μείγμα που εκφράστηκε με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου. Όμως όσο και αν προσπάθησαν να βάλουν το Δεκέμβρη στα μέτρα τους, όσο και αν βρήκαν αφορμές να τον πολεμήσουν ο Δεκέμβρης άλλαξε συνειδήσεις, έμαθε σε μία ολόκληρη γενιά το δρόμο.

Ένα χρόνο μετά, οι υποσχέσεις του Δεκέμβρη μένουν ανεκπλήρωτες. Τα αδιέξοδα εντείνονται, οι κοινωνικές ανισότητες οξύνονται. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε λιγότερο από 2 μήνες μετά την εκλογή της έχει ξεπουλήσει το λιμάνι του Πειραιά στην κινέζικη Cosco, έχει στείλει στην ανεργία άλλους 25000 ανθρώπους που πάνε να προστεθούν στον τεράστιο κατάλογο των απολυμένων της κρίσης. Η χώρα είναι στα όρια της πτώχευσης, ο καινούργιος προϋπολογισμός παγώνει μισθούς και συντάξεις, μπαίνουμε στην επιτήρηση της ΕΕ και κανείς πια δεν μπορεί να πειστεί από το ΠΑΣΟΚ ότι έρχονται καλύτερες μέρες. Οι ίδιοι που πέρυσι μιλούσαν για καταστροφές και κουκούλες τώρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να μετατοπίσουν τη συζήτηση από την πραγματική αντιπαράθεση που είναι το ποιος τελικά θα πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης στην αντιπαράθεση βία, τρομοκρατία- ασφάλεια. Όσο η κρίση βαθαίνει, όσο δημιουργούνται οι συνθήκες για μεγάλα ξεσπάσματα τόσο υπάρχει συντεταγμένη προσπάθεια για καταστολή, τρομοκράτηση, οχύρωση...Ο ΣΥΡΙΖΑ τον περσινό Δεκέμβρη, έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως τάσσετε με το πλευρό της νεολαίας και του λαού που πλήττονται απ' τις πολιτικές των κυβερνήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που βγήκε εκτός πλαισίου, που δεν υπέκυψε στα καλέσματα όλου του συστήματος για δήλωση νομιμοφροσύνης, που προσπάθησε να μετατοπίσει την συζήτηση στην κοινωνία στα πολιτικά αίτια της εξέγερσης. Ένα χρόνο μετά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστά καμιά συγγνώμη στο σύστημα. Με όλες του τις δυνάμεις θα στηρίξει και θα οργανώσει τις νέες αντιστάσεις, με πρωτοβουλίες που θα δυναμώνουν και θα πολιτικοποιούν το κίνημα.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη είναι παράθυρο στο μέλλον. Έδειξε ότι οι εξεγέρσεις δεν είναι ουτοπία, ότι είναι η λύση. 'Ενα χρόνο μετά καλούμαστε να μάθουμε από αυτόν, να τον βαθύνουμε. Ο φετινός Δεκέμβρης δεν είναι επέτειος δεν είναι μνημόσυνο. Να τον μετατρέψουμε σε μια ευκαιρία να βγει στην επιφάνεια και πάλι ο κόσμος που ζητάει ένα άλλο μέλλον από αυτό το απάνθρωπο σύστημα, που δεν τον χωράνε αυτές οι πολιτικές. Οι πολιτικές του δικομματισμού που είναι για τους λίγους και όχι τους πολλούς. Να βάλουμε αιτήματα. να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της νεολαίας στην παιδεία, στην εργασία στις δημοκρατικές μας ελευθερίες. Να οργανώσουμε τους νέους νικηφόρους Δεκέμβρηδες και να ενωθούμε πάνω στην ανάγκη που εκφράζει το σύνθημα ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ Η ΚΡΙΣΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ Η ΛΥΣΗ.

νέοι/νέες ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Bρε παιδια , ο κοσμος παντως δεν μας επιβεβαιωσε με το πιο προχειρο ''διδαγμα'' που μπορει. Την ψηφο του [2 φορες...]. Δηλαδη πιστευετε σε εξεγερσεις της μειοψηφιας ? Στην Ουρουγουαη παντως προεδρος με 10 μοναδες διαφορα εκλεχτηκε ενας παλιος τουπαμαρος. Ειπατε τιποτα ? Επειδη ειστε νεα παιδια [οπως γραφετε] δεν θελω να γινω πιο αυστηρος καθοτι θυμωσα λιγο

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails