Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με... 350 ίππους!


"Ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και πολύ σύντομα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους και φυσικά να πωλούνται.
Προς τα τέλη του έτους, θα έρθουν στην Ελλάδα τα πρώτα ηλεκτρικά (Mitsubishi i-Miev, Chevrolet Volt κ.α), ενώ το 2011 αναμένονται ακόμα περισσότερα.

Πάντως, εκεί που θα δούμε ακόμα πιο πολλά είναι στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο, όπου αναμένεται να γίνει το… σώσε! Υπολογίζεται πως δεκάδες ηλεκτρικά οχήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους, μεταξύ αυτών και ορισμένα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά θα είναι το Protoscar lampo 2, το οποίο από την εμφάνιση του και μόνο προκαλεί τις αισθήσεις.
Πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο με φοβερές επιδόσεις, που μόνο όχημα το οποίο μπαίνει στην πρίζα δεν θυμίζει. Σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία εδρεύει στην Ελβετία, το συγκεκριμένο αποδίδει 350 ίππους και έχει ροπή που αγγίζει τα 350 Nm!!!
Στην πράξη τα νούμερα αυτά μεταφράζονται σε 5 δευτερόλεπτα για επιτάχυνση από 0 σε 100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα που κυμαίνεται πάνω από 200 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό με αυτό το αυτοκίνητο είναι ο τρόπος φόρτισης και κόστους, αφού, όπως αναφέρει η εν λόγω εταιρεία, η κατανάλωση σε χρήμα ανά 100 χιλιόμετρα θα είναι κάτω από ένα ευρώ."

1 σχόλιο:

3-point είπε...

Αντες μπας και βοηθήσουμε το κακόμοιρο το περιβάλλον...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails