Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Αλλαγές, ρήξεις και συγκρούσεις με συντεχνίες και συμφέροντα...

...αλλά όχι σκληρά εισπρακτικά μέτρα ζητούν οι πολίτες από τη νέα κυβέρνηση για τη νέα χρονιά, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 83,1% δηλώνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει πέραν των μέτρων που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και στις μεγάλες τομές που είναι αναγκαίες για τη χώρα, αλλά μόνο το 11,3% αποδέχεται και την ανάγκη υιοθέτησης σκληρών έκτακτων μέτρων που προτείνει η ΕΕ προκειμένου να μειωθούν το έλλειμμα και το χρέος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 37,6% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένο να κάνει απολύτως τίποτα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας. Παρόλα αυτά η πλειονότητα των πολιτών – ποσοστό 59% ζητεί μεγάλες ριζικές αλλαγές, έστω και αν αυτό συνεπάγεται σοβαρές κοινωνικές συγκρούσεις, ενώ ένα 27,2% ζητεί έως και ανατροπή του συστήματος, λέγοντας ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.
-Το 77% των πολιτών θεωρεί πως την ευθύνη για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας φέρουν οι κυβερνήσεις.
-Tο 38% πιστεύει ότι φταίνε τα πολιτικά κόμματα.
-To 23,7% ότι φταίνε οι τράπεζες και 17,4% οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αναγνωρίζουν βέβαια ότι φταίει και η κοινωνία που προσπαθεί μονίμως να φοροδιαφεύγει.

Αυτό που φοβούνται περισσότερο για το 2010 είναι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της οικονομίας, ενώ ένα 66%φοβάται μήπως αντιμετωπίσει κατάσταση φτώχειας.

Τέλος δηλώνουν στην πλειονότητά τους ικανοποιημένοι από τον Πρωθυπουργό, αλλά όχι και από την κυβέρνησή του.

To 66,7% των ερωτηθέντων θεωρούν θετική εξέλιξη για τη νέα δημοκρατία την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της , αλλά οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν ασκεί ακόμη ικανοποιητικά τα καθήκοντά του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

2 σχόλια:

OOO είπε...

Καλη Χρονια ναχεις φιλε.
Θεωρω απολυτα φυσιολογικα τα ποσοστα στις αναλογες ερωτησεις.Το 37,6% που δεν εχει καμμια διαθεση να κανει κατι για να μην χρεωκοποισει η χωρα ειναι γιατι δεν φερει ο κοσμος ευθυνη γι'αυτην την κατασταση.
Το φαγοποτι που στησανε τα τελευταια
10 χρονια Πασοκ & ΝΔ και τα λαμογια τους τωρα πρεπει να το πληρωσουν αυτοι κι οχι ο κοσμος.

busy bee είπε...

Ade gia καλησπέρα!
Ευχές και από μένα, καλή χρονιά.
Δεν διαφωνώ μαζί σου,τα λαμόγια πρέπει να πληρώσουν...ΟΛΑ και μέρος από αυτούς είναι και κομμάτι του κόσμου ΜΑΣ:
"Οι πολίτες, από την πλευρά τους, αντέδρασαν συμμετέχοντας στη διαφθορά και την απάτη."...δες το σχετικό άρθρο εδώ:http://manosbee.blogspot.com/2009/12/blog-post_6747.html
Χρόνια Πολλά και πάλι.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails