Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

«Λαϊκά Παραμύθια από τις άκρες του κόσμου»


Οι εκδόσεις Α/συνεχεια σας καλούν τη Τετάρτη 13 Γενάρη, στις 18.30 στην παρουσίαση του φετινού ημερολογίου με θέμα «Λαϊκά Παραμύθια από τις άκρες του κόσμου», στο πολιτιστικό πολυχώρο «Ξαστεριά». Στην παρουσίαση θα παρευρίσκεται ο επιμελητής του ημερολογίου, συλλέκτης, μελετητής και αφηγητής παραμυθιών Δημήτρης Προύσαλης, ο οποίος θα παρουσιάσει και κάποια από τα 12 παραμύθια που επέλεξε για να συμπεριληφθούν στην έκδοση.

Παραμύθια του κόσμου για τη ζωή και το θάνατο, την αγάπη και τον έρωτα, για τότε που τα δέντρα και τα νερά μιλούσαν κι οι άνθρωποι αφουγκράζονταν, για τα μεγάλα και τα μικρά της κάθε μέρας, για τα έξω, τα κοινωνικά μα και όσα μας πληγώνουν μέσα μας, για τα λόγια που δεν υποφέρονται και για όσα πρέπει νʼ ακουστούν.

Διαλέξαμε το θέμα αυτό γιατί το παραμύθι μας θέλει μαζί, συλλογικά σε μια παρέα που θα μοιραστεί το χρόνο της σε κοινό τόπο για νʼ ακούσει μια ιστορία που ταξιδεύει εκατοντάδες χρόνια για να έρθει νʼ ακουμπήσει στον ώμο μας. Κι αυτό μέσα σʼ έναν περίγυρο που η ατομικότητα είναι κυρίαρχη αξία. Τότε είναι που έρχεται το παραμύθι να μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει η μαθητεία, η μύηση στη ζωή κι η προσπάθεια του ήρωα που επιβραβεύεται στην τρίτη του δοκιμασία. Με αυτές τις σκέψεις, σας παρουσιάζουμε το ημερολόγιό μας, συμπληρωμένο όπως πάντα με χρήσιμες καθημερινές πληροφορίες και βοηθήματα όπως πλήρες εορτολόγιο και ατζέντα.

Ο πολυχώρος «Ξαστεριά» είναι ένας νέος χώρος πολιτιστικής και πολιτικής αναζήτησης που σκοπό έχει να προβάλει έναν διαφορετικό τρόπο διασκέδασης, ψυχαγωγίας αλλά και ζωής.

Σε αυτό το πλαίσιο δραστηριοποιούνται πολιτιστικές ομάδες (θεατρική, λογοτεχνική), διοργανώνονται συζητήσεις, εκδηλώσεις, πάρτι άλλα και συνελεύσεις συλλόγων και σωματείων. Επίσης λειτουργεί καθημερινά καφενείο (4μμ - 11.30μμ τις καθημερινές και 12μμ - 11.30μμ τα Σαββατοκύριακα). Η διεύθυνση μας είναι Ραδαμάνθυος 5, απέναντι από τον Άγιο Μηνά, στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails