Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ερχόμαστε απ’ το παρελθόν κι ονειρευόμαστε το μέλλον.


Από σχετικό σχόλιο του φίλου περίπλους :

Ερχόμαστε απ’ το παρελθόν κι ονειρευόμαστε το μέλλον, καλύτερο. Είμαστε η σπορά του Μαρίνου Αντύπα. Μείναμε στη γη, να καλλιεργήσουμε με την γνώση των παλαιότερων, προσφέροντας για λίπασμα στην γη μας πρώτα απ’ όλα τον ιδρώτα μας και το αίμα μας. Προσφέρουμε και παράγουμε την τροφή στο λαό μας, εισπράττοντας αδιάκοπα την περιφρόνηση, την ανέχεια, την ερήμωση, την απογοήτευση.

Δεκαετίες ρημάζουν τα χωριά, εγκαταλείποντας τα χωράφια, θάβουν τις προαιώνιες σχέσεις της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας που στήριζαν τις κοινότητες. Διέλυσαν τον υγιή συνεργατισμό, κατέστρεψαν τις παραδόσεις μας και διέδωσαν τον λούμπεν πολιτισμό της γκλαμουριάς της νύχτας, της μπάλας και της ρουφιανιάς.

Ένα σύστημα παγκόσμιο έχει αποφασίσει να ξεμπερδεύει με την αγροτιά, όπως την ξέραμε πριν πολλά χρόνια. Αυτό το σύστημα, και στην Ελλάδα και παντού, έχει αναλάβει να συρρικνώσει τον αγροτικό πληθυσμό, να συνθλίψει τον μικρό αγρότη, να εξαλείψει την οικιακή αγροτική οικονομία, να μην επιτρέψει την αυτάρκεια ούτε στα πιο στοιχειώδη αγαθά της φύσης....Η ντόπια και παγκόσμια εξουσία με τους μηχανισμούς της (Κυβερνήσεις, Ε.Ε., Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, Τροφίμων, Πολυεθνικές Αγροτοεφοδίων και Μεταλλαγμένων, Μεγαλέμποροι και μεγαλοδιακινητές τροφής) κατάφεραν να οδηγήσουν τις αγροτικές οικονομίες σε ελεγχόμενα αδιέξοδα με προκαθορισμένες συνέπειες. Επιδοτούμενη γεωργία, πλεονασματικά προϊόντα, απορύθμιση των ίδιων των νόμων τους της ελεύθερης αγοράς με την προσφορά και ζήτηση να μην συναντώνται ποτέ, ασφυκτική εξάρτηση των αγροτών από τις εισροές, δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής και μείωση του αγροτικού εισοδήματος, εξαθλίωση της υπαίθρου, φτώχεια και πείνα στα 2/3 του πλανήτη.

Το τελικό σχέδιο όμως των Κυβερνήσεων και των Πολυεθνικών ελίτ της Οικονομίας και της Διαχείρισης είναι γνωστό. Δημιουργώντας την Παγκόσμια Οικονομική και Διατροφική κρίση, επιταχύνοντας την Περιβαλλοντική Καταστροφή, θα ‘ρθουν στην συνέχεια ως “σωτήρες”, επιβάλλοντας παντού “δημοκρατίες εκτάκτου ανάγκης”, με περιστολή ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ορίζοντας αυστηρά τα όρια της ανθρώπινης ζωής, με κύριο μέλημα την απόλυτη βιομηχανοποίηση της παραγωγής τροφής, με την επιβολή της βιοτεχνολογίας (μεταλλαγμένα, νανοτρόφιμα κ.λ.π.) και την υπερμεγέθυνση της αγροτικής μονάδας (τεράστια αγροκτήματα, ελεγχόμενα από εταιρείες ή λίγους τσιφλικάδες), αλλά και επιβάλλοντας εναρμονισμένες με τις επιδιώξεις τους διατροφικές συνήθειες στους υπηκόους τους, στο πνεύμα της όλο και μεγαλύτερης αστικοποίησης των πληθυσμών.

Για την επιδίωξη των στόχων του, το πλέγμα εξουσιών που κυβερνά τις ζωές μας φροντίζει αρκετά χρόνια έως τώρα, να διατηρεί διαιρεμένο τον αγροτικό κόσμο, σε κομματικά μαγαζιά, σε ξεχωριστά μαντριά, με βοσκούς τους βολεμένους αγροτοπατέρες. Το μαντρί το μεγάλο, όμως, είναι ένα και επειδή η αξιοπρέπεια και η αντίληψη θα πεθάνουν τελευταία στο ανθρώπινο είδος, έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό το παιχνίδι των αφεντάδων μας.

Κατεβαίνουμε στα μπλόκα πολλοί από μας που σκέφτονται έτσι, ενωμένοι με τα αδέρφια μας αγρότες, καλώντας όλους στους δίκαιους αγώνες μας.

Τα απαιτήματα μας είναι:

- Η εγγύηση του αγροτικού εισοδήματος σ’ όλη την Επικράτεια.

- Η διαγραφή όλων των χρεών των αγροτών στην ΑΤΕ και το πάγωμα των πλειστηριασμών των περιουσιακών τους στοιχείων.

- Η άμεση, σοβαρή (και όχι ψίχουλα) οικονομική ενίσχυση των μικρομεσαίων πρωτίστως και κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

- Η άμεση αποζημίωση απ’ τον ΕΛΓΑ όλων των πληγέντων παραγωγών το τελευταίο διάστημα.

Και σαφώς η αναθεώρηση της ΚΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails