Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Εκρηξη στους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις στο Ηράκλειο.


Με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών ζουν χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες στην Κρήτη που ολοένα και περισσότερο νιώθουν να «σφίγγει» στο λαιμό τους ο βρόγχος του οικονομικού αδιεξόδου. Ο «καταιγισμός» των αποφάσεων διαταγών πληρωμής αποκαλύπτει με τον πλέον δραματικό τρόπο το μέγεθος της κρίσης στο νομό Ηρακλείου. Η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο αποκαρδιωτική με βάση τα επίσημα στοιχεία του Πρωτοδικείου Ηρακλείου αλλά και των Ειρηνοδικείων του νομού. Οι διαταγές πληρωμής (δάνεια, επιταγές, γραμμάτια) σε σχέση με πέρυσι έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί, ενώ σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τα προγράμματα πλειστηριασμών που κοινοποιούνται. Το πιο σημαντικό στοιχείο που δείχνει την ευρύτητα της οικονομικής κρίσης είναι ότι η πρωτοφανής έκρηξη στην έκδοση διαταγής πληρωμών αφορά σε ποσά χαμηλότερα των 12.000 ευρώ.... Καθημερινά δεκάδες άνθρωποι, στην πλειονότητα τους βιοπαλαιστές, απευθύνονται σε κατάσταση απόγνωσης σε δικηγορικά γραφεία προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούν από την περιουσία τους και κυρίως να μην πάνε φυλακή. Κάποιοι προσπαθούν με ανακοπές να κερδίσουν χρόνο και να καθυστερήσουν τα προγράμματα εκπλειστηριασμών ή επιχειρούν διακανονισμό των χρεών τους.

Δυστυχώς πολλές φορές οι άνθρωποι αυτοί μπαίνουν σε χειρότερες περιπέτειες αφού «βουλιάζουν» ακόμα περισσότερο στα χρέη. Είτε υποχρεώνονται να προβούν στην σύναψη νέων δανείων, είτε αναγκάζονται να στραφούν σε τοκογλύφους.

Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί που αφήνονται στην …τύχη τους, ανήμποροι ψυχικά και οικονομικά να αντιδράσουν στην κατρακύλα.

Όπως επισημαίνουν δικηγόροι με βάση τις υποθέσεις που έχουν χειριστεί, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις ακάλυπτες επιταγές με αποτέλεσμα τράπεζες αλλά και ιδιώτες να κινούν τις διαδικασίες για την έκδοση διαταγών πληρωμής, ακόμα και για εξευτελιστικά ποσά.

Στο χείλος της οικονομικής καταστροφής βρίσκονται και αρκετοί επιχειρηματίες, οι οποίοι μέχρι πρότινος είχαν αξιόπιστο επαγγελματικό προφίλ. Τέλος μεγάλες επιχειρήσεις σπεύδουν να μεταβιβάσουν την περιουσία των εταιρειών τους για να γλυτώσουν τις κατασχέσεις.
patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails