Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση της ΠΑΣΑ για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το μείζον ζήτημα που ανέκυψε με τη στάση του σ. Κουβέλη και την ανακοίνωση μελών της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γενικότερο. Δεν έχει να κάνει απλά με τη διαφοροποίηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου σε διάφορα θέματα, που προκαταλαμβάνουν και εκβιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε τακτικές συμπόρευσης με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές του ΠΑΣΟΚ, ούτε και με την αμφισβήτηση της διαφορετικής άποψης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που αυτή, υλοποιούμενη, αντιστρατεύεται ανοιχτά και τις αποφάσεις και την ίδια την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Να υπενθυμίσουμε ότι σε αντίστοιχη περίπτωση (αυτή του Κοροβέση), οι ίδιοι που φωνάζουν σήμερα ότι πνίγεται η διαφορετική φωνή, είχαν ζητήσει τότε την διαγραφή του Κοροβέση απο την κοινοβουλετική ομάδα (Αν αυτό ίσχυε για ένα απλό μέλος, πόσο μάλλον ισχύει για τον εκπρόσωπό της)....Η πραγματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η πολιτική σύγκρουση για την πολιτική φυσιογνωμία και τον πολιτικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται με όρους σύγκρουσης μηχανισμών, με μέσα την χειραγώγηση και την αξιοποίηση των προσβάσεων στα καρτέλ των ΜΜΕ από τη μία, ή περιορίζεται από την άλλη στις συγκρούσεις στελεχών, παρακάμπτοντας την κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν η “γνώμη” των στελεχών των μηχανισμών να θεωρείται ιερή, ενώ να αγνοείται επιδεικτικά η γνώμη των μελών και του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτή η “κατεστημένη νοοτροπία” που πρέπει να ανατρέψουμε και καμμιά άλλη.

Το ουσιαστικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ (και η αριστερά γενικότερα) θα καταφέρει να ξαναγίνει πόλος αντίστασης και μήτρα δημιουργικών ιδεών – για την απόκρουση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης ενάντια στον κόσμο της εργασίας και τη χάραξη ενός δρόμου που να βγάζει την κοινωνία από τα σημερινά αδιέξοδα του συστήματος. Μαζί με τα αυτόνομα κινήματα να ξαναμπεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο του αγώνα, με όπλο μία ισχυρή ΑΡΙΣΤΕΡΗ εναλλακτική πρόταση εξόδου απο την κρίση. Η πολιτική συζήτηση ΠΡΕΠΕΙ να ξανανοίξει στην αριστερά. Η αριστερά ΠΡΕΠΕΙ να ξαναεμπνεύσει κάθε άνθρωπο που σήμερα ασφυκτιά και ψάχνει διέξοδο.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!
Η λύση βρίσκεται στην από τα κάτω οικοδόμηση ενός «νέου» ΣΥΡΙΖΑ, ενός ΣΥΡΙΖΑ που θα απεμπλακεί από την κυριαρχία «στελεχών» και μηχανισμών και που θα διευθύνεται από τα ίδια του τα μέλη. Να υλοποιηθούν άμεσα οι αποφάσεις για την εγγραφή μελών και την συγκρότηση παντού επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ, και να προχωρήσουμε άμεσα στην προετοιμασία της 4ης Συνδιάσκεψης με εκλεγμένους αντιπροσώπους η οποία και θα εκλέξει τα όργανά του και θα θεσπίσει τους κανόνες λειτουργίας του. Γι’ αυτό είναι σημαντικό ΟΛΟΙ οι αριστεροί, που ενδιαφέρονται για μια διαφορετική πορεία της αριστεράς, που επιθυμούν το δυνάμωμα των κοινωνικών αγώνων, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!

Με τη συμμετοχή τους στις Συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που γίνονται αυτό το διάστημα σε όλη την Ελλάδα, και, με την εγγραφή τους στα μητρώα μελών, να δώσουν το μήνυμα ότι θέλουν μία μεγάλη και πραγματικά ριζοσπαστική αριστερά – αντιγραφειοκρατική και αντιιεραρχική. Μια αριστερά που θα υπηρετεί την κοινωνική της βάση και τους σκληρά δοκιμαζόμενους σήμερα εργαζόμενους, κι όχι τα στελέχη της και τους μηχανισμούς της.
Κι αυτό είναι το στοίχημα με το οποίο καλούνται να αναμετρηθούν και η ηγεσία του ΣΥΝ και οι υπόλοιπες συνιστώσες της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ:
Εδώ και τώρα σύντροφοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ.

Πρωτοβουλία για την Αντι-Συστημική Αριστερά
20-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails