Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

"Πόλεμος στο διαδίκτυο" χειρότερος από τσουνάμι.


Ο πλανήτης χρειάζεται μία συνθήκη, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του κατά των «κυβερνοεπιθέσεων» πριν μετατραπούν σε «κυβερνοπόλεμο» ή «πόλεμο στο διαδίκτυο», δήλωσε από το Νταβός ο επικεφαλής της Διεθνούς Ενωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) του ΟΗΕ.

Την ώρα που οι κινεζικές επιθέσεις κατά της Goolge ήταν το θέμα συζήτησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ο γενικός γραμματέας της ITU Χαμαντούν Τουρέ τόνισε ότι ο κίνδυνος μία τέτοια διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών να οξυνθεί, αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι ειδικοί εκτίμησαν ότι τα κράτη πρέπει πλέον να αναλογιστούν πότε μία διαδικτυακή επίθεση μετατρέπεται σε κήρυξη πολέμου.... Ο Τουρέ πρότεινε μία συνθήκη, με την οποία οι εταίροι θα δεσμευθούν να μην εξαπολύσουν πρώτοι μία «κυβερνοεπίθεση» εναντίον των υπολοίπων. «Ενας κυβερνοπόλεμος θα είναι χειρότερος από ένα τσουνάμι», δήλωσε ο Τουρέ.

Ο γενικός γραμματέας πρότεινε μία διεθνή συνθήκη η δομή της οποίας «θα μοιάζει με τη συνθήκη ειρήνης πριν έναν πόλεμο».

Οι χώρες πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες τους και το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες, να υποσχεθούν ότι δεν θα παρέχουν καταφύγιο σε «κυβερνοτρομοκράτες» και ότι να «δεσμευθούν ότι δεν θα επιτεθούν η μία στην άλλη».
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails