Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Πέντε νέες πτωχεύσεις τραπεζών στις ΗΠΑ.


Αλλες πέντε τράπεζες έκλεισαν στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τον αριθμό των πτωχεύσεων σε μια χρονιά κατά την οποία αναμένεται να σημειωθούν πολλές.

Οι τράπεζες οι οποίες χρεοκόπησαν ήταν η Columbia River Bank, στο Όρεγκον, με 1,1 δις δολάρια σε πόρους και 1 δις σε καταθέσεις στις 30 Σεπτεμβρίου, η Charter Bank στη Σάντα Φε, με 1,2 δις δολάρια σε πόρους και 851,5 εκατ. δολάρια σε καταθέσεις έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η Evergreen Bank στο Σιάτλ, η Premier American Bank στο Μαϊάμι και η Bank of Leeton στο Μισούρι, που είχε ένα, και μόνο, υποκατάστημα....Τις καταθέσεις, τους πόρους, τα υποκαταστήματα και τα πελατολόγια των πέντε τραπεζών συμφώνησαν να αναλάβουν άλλες τράπεζες.

Η ομοσπονδιακή εταιρία ασφάλισης των καταθέσεων (FDIC) περιμένει ότι οι πτωχεύσεις θα συνεχίσουν να είναι αυξημένες εφέτος, ειδικά μεταξύ των μικρότερων ιδρυμάτων, καθώς οι τράπεζες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των δανείων υψηλού ρίσκου που είναι συνδεδεμένα με υποθήκες και την εμπορική αξία ακινήτων.

Το 2009, πτώχευσαν 140 τράπεζες στις ΗΠΑ, πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από το 1992.

Η FDIC έχει ανακοινώσει ότι περιμένει το συνολικό κόστος από τις πτωχεύσεις τραπεζών να ανέλθει στα 100 δις δολάρια την περίοδο από το 2009 έως το 2013.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails