Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Με τηγανόλαδο θα κινούνται τα πλυστικά οχήματα στο Παρίσι.


Έναν πιο οικολογικό τρόπο κίνησης των πλυστικών οχημάτων της πόλης σχεδιάζει να εφαρμόσει η δημαρχία του Παρισιού, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της οι μηχανές τους δεν θα τροφοδοτούνται με πετρέλαιο κίνησης αλλά με χρησιμοποιημένο τηγανόλαδο το οποίο θα έχει μετατραπεί σε βιοκαύσιμο.

Σε πρώτη φάση θα υπάρχουν τέσσερα ή πέντε οχήματα καθαρισμού των δρόμων και των πεζοδρομίων του Παρισιού, τα οποία για να κινηθούν θα χρειάζονται μόνο το χρησιμοποιημένο τηγανόλαδο των εστιατορίων της περιοχής, δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Πόλης του Φωτός Φρανσουά Νταγκνό, ο οποίος έχει αναλάβει το ζήτημα της καθαριότητας και των αποβλήτων.

Το τηγανόλαδο θα επεξεργάζεται έτσι ώστε τα πλυστικά οχήματα να κινούνται με πετρέλαιο κίνησης που θα αναμειγνύεται με 30% βιοντίζελ τηγανόλαδου (B30)....Στόχος του αντιδημάρχου του Παρισιού είναι να τροφοδοτηθούν συνολικά 600 οχήματα καθαρισμού.

Η δημαρχεία παρουσίασε ένα ακόμη πράσινο πειραματικό σχέδιο για τη μεταφορά του ανακυκλώσιμου γυαλιού μέσω του ποταμού, ένα σύστημα λιγότερο ρυπογόνο από εκείνο που ισχύει σήμερα και το οποίο απαιτεί τη χρήση 2.500 φορτηγών κάθε έτος.

Συγκεκριμένα το σχέδιο περιλαμβάνει τη μεταφορά ανακυκλώσιμου γυαλιού μέσω του Σηκουάνα και άλλων καναλιών σε ένα εργοστάσιο στο διαμέρισμα του Εσν, στα βορειοανατολικά του Παρισιού.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails