Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Οι FT για επιστροφή στη δραχμή.


Θέμα επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή θέτει το blog των Financial Times, Alphaville με το δημοσίευμα της Izabella Kaminska, «a drachma-tization».

Το ενδιαφέρον, σύμφωνα με την εφημερίδα Ισοτιμία, σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι το δημοσίευμα δεν φαίνεται να περιλαμβάνει νέες πληροφορίες ή έστω ένα συμπέρασμα πέραν του ότι «από την οπτική της ΕΚΤ, δεν βρισκόμαστε ούτε καν κοντά στην εγκατάλειψη του ευρώ ή στην επιστροφή κάποιου παλιού νομίσματος».

Προφανώς, οι bloggers του Alphaville έχουν βρει τον τρόπο να προκαλούν αίσθηση στην αγορά με τέτοιους ευφάνταστους τίτλους....Ουσιαστικά, το δημοσίευμα παραθέτει κομμάτια από το άρθρο ενός γνωστού αντιευρωπαϊστή δημοσιογράφου, του Ambrose Evans-Pritchard της Telegraph, ο οποίος όπως φαίνεται, μόλις τώρα ανακάλυψε τη μελέτη του νομικού συμβούλου της ΕΚΤ που πραγματευόταν το ζήτημα της αποχώρησης μιας χώρας μέλους από το ευρώ.

Τι και αν η μελέτη έπεσε στα χέρια του κ. Evans-Pritchard με καθυστέρηση μερικών εβδομάδων. Οι FT έκριναν ότι οι απόψεις του θα πρέπει να προβληθούν ακόμα περισσότερο. «Πρόκειται για προειδοποίηση προς την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία», γράφει ο δημοσιογράφος στη στήλη του και αντιγράφουν οι FT, αναφορικά με τη μελέτη της ΕΚΤ. «Εάν αποτύχουν να συγκεντρώσουν τη δημόσια στήριξη για δρακόντεια λιτότητα, κινδυνεύουν να καταδικαστούν στη λήθη της Ισλανδίας. Ή στην περίπτωση της Ελλάδας, να επιστρέψει στην γλοιώδη αγκαλιά της Μικράς Ασίας».

Τουλάχιστον, το Alphaville επισημαίνει ότι «το ενδεχόμενο εξακολουθεί να θεωρείται ως εξαιρετικά απίθανο»
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails