Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

"Το σημείο G είναι μύθος" σύμφωνα με νέα έρευνα.


Το περίφημο "σημείο G" το οποίο θεωρείται ότι είναι το "κλειδί" της γυναικείας σεξουαλικής ευχαρίστησης, ίσως τελικά δεν είναι παρά ένας μύθος, όπως υποστηρίζει έρευνα που έγινε με δείγμα 1.800 γυναίκες, και δημοσιεύεται σε επιστημονικό περιοδικό για τη σεξουαλική ζωή.

Η έρευνα που δημοσιεύεται στο Journal of Sexual Medicine είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι στιγμής για το θέμα και δεν επιβεβαιώνει ότι αυτό το σημείο όντως υπάρχει και επηρεάζει θετικά τη σεξουαλική τους ζωή.

Πραγματοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών του King's College του Λονδίνου, οι οποίοι ζήτησαν από δίδυμες γυναίκες (από ομοζυγωτικά δίδυμα) να τους πουν αν όντως είχαν εντοπίσει ένα τέτοιο σημείο που προσφέρει ιδιαίτερη ευχαρίστηση στις σεξουαλικές τους εμπειρίες.

Η "ιδέα" ήταν ότι αν μία εκ των διδύμων απαντούσε θετικά, λογικά θετικά θα έπρεπε να απαντήσει και η δίδυμη αδελφή της - καθώς μοιράζονται τα ίδια γονίδια. Αυτό ωστόσο δεν διαπιστώθηκε...Ο καθηγητής Tim Spector, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε ότι "τελικά δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη ενός τέτοιου σημείου". "Αυτή ήταν η μεγαλύτερη έρευνα που έχει διεξαχθεί και αυτό που προκύπτει είναι ότι η ιδέα του σημείου G είναι καθαρά υποκειμενική" προσέθεσε.

Συνάδελφός του, ο Andrea Burri σημείωσε ότι η όλη "φασαρία" γύρω από το σημείο G, είναι πιθανή πηγή άγχους τόσο για τις γυναίκες, όσο και για τους άντρες, πράγμα που όπως είπε "είναι περιττό".

Φυσικά, υπάρχει και ο αντίλογος. Η σεξολόγος Beverley Whipple έκρινε την έρευνα μη αντικειμενική. Όπως είπε, οι ερευνητές δεν περιέλαβαν στο δείγμα ομοφυλόφιλες γυναίκες και δεν έλαβαν υπ' όψη τα αποτελέσματα που μπορούν να φέρουν διαφορετικοί ερωτικοί παρτενέρ ή διαφορετικές τεχνικές στο σεξ.

Σημειώνεται ότι η θεωρία του Gräfenberg Spot ή όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται G -spot, διατυπώθηκε για πρώτη φορά πριν από μισό αιώνα από τον γερμανό γυναικολόγο Ernst Gräfenberg. Θεωρείται ότι το σημείο βρίσκεται στο εσωτερικό του γυναικείου κόλπου, περίπου 2 - 5 εκατοστά από την είσοδο του.

Ιταλοί επιστήμονες διαπίστωσαν πρόσφατα μάλιστα ότι το συγκεκριμένο σημείο διαφοροποιείται από τη γύρω περιοχή του κόλπου, καθώς "καλύπτεται" από διαφορετικό είδος ιστού. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι η διαφορά αυτή, αποδεικνύει την ύπαρξη και τη λειτουργία του σημείου G.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails