Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

10 Αμερικανοί κατηγορούνται για απαγωγή παιδιών στην Αϊτή!

Η Δικαιοσύνη της Αϊτής απήγγειλε κατηγορίες σε 10 Αμερικανούς - μέλη ιεραποστολής Βαπτιστών - για απαγωγή παιδιών και συνωμοσία. Αν καταδικαστούν θα αντιμετωπίσουν μακροχρόνια φυλάκιση - νόμος της χώρας προβλέπει 15 χρόνια κάθειρξη για κάθε απαγωγή.

Τους Αμερικανούς είχαν σταματήσει υπάλληλοι στα σύνορα της Αϊτής με τη Δομινικανή Δημοκρατία και εκείνοι είχαν ισχυριστεί ότι τα 33 παιδιά που είχαν μαζί τους ήταν ορφανά. Υποστήριξαν ότι μετέφεραν σε ορφανοτροφείο της γειτονικής χώρας, όπου θα μπορούσαν να δοθούν για υιοθεσία. Ωστόσο, όπως προέκυψε αργότερα, αρκετά από τα παιδιά είχαν γονείς.... Η επικεφαλής της αποστολής Λώρα Σίλσμπι παραδέχτηκε ότι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για να βγάλουν τα παιδιά από τη χώρα, αλλά ότι ο σκοπός τους ήταν να τα βοηθήσουν. "Στόχος μας ήταν να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά που χρειάζονταν περισσότερη βοήθεια, που είχαν χάσει έναν από τους γονείς τους ή και τους δύο ή τα είχαν εγκαταλείψει" δήλωσε την Τετάρτη από τη φυλακή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Associated Press, οι γονείς τα έδωσαν στα μέλη της ιεραποστολής γιατί τους υποσχέθηκαν ότι θα έχουν μία καλύτερη ζωή, όπως μαρτυρούν χωρικοί του Callebas - από όπου προέρχονταν τα παιδιά. Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός έρχεται σε αντιδιαστολή με όσα υποστήριξαν οι Αμερικανοί, ότι δηλαδή τα παιδιά είναι ορφανά και τα έδωσαν σε αυτούς μακρινοί συγγενείς.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails