Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Βαθαίνει το τούνελ και το 2010, για τον τουρισμό.


Η αγορά δεν έχει ανακάμψει οικονομικά, ξενοδόχοι και τουριστικοί επιχειρηματίες πρέπει να είναι και φέτος προετοιμασμένοι για μειωμένα έσοδα ενώ υπάρχουν φόβοι ότι τα κανόνια που δεν έσκασαν το 2009 θα κάνουν την έκρηξή τους το 2010 αφήνοντας υπέρογκα φέσια και χρέη εκατομμυρίων.
Η μάχη αναμένεται να δοθεί σε επίπεδο καλών υπηρεσιών αλλά και τιμών, ενώ άνθρωποι του χώρου λένε ότι αισιόδοξοι πρέπει να είναι μόνο οι ενημερωμένοι και καλά προετοιμασμένοι.
Ο Θεόδωρος Μυλωνάκης, πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων, εκτιμά ότι η φετινή θα είναι η δυσκολότερη χρονιά μέχρι τώρα ενώ λέει ότι αναμένεται κύμα πτωχεύσεων τουριστικών πρακτορείων που άντεξαν το 2009.

Οπως είπε, περισσότερο χαμένοι θα είναι οι μικροί ξενοδόχοι ωστόσο σε περιπτώσεις πτωχεύσεων θα ακολουθήσει ένα ντόμινο εξελίξεων που θα συμπαρασύρει όλους.... Αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας των ξενοδοχείων, είπε ότι θα ανοίξουν τέλη Απριλίου ή και αργότερα, αφού φέτος το Πάσχα είναι πολύ νωρίς (αρχές Απριλίου).
Δύο άλλα στοιχεία που ανησυχούν τους τουριστικούς επιχειρηματίες είναι η μη επίσημη επιβεβαίωση μέχρι τώρα, της παράτασης για το 2010 των ανακουφιστικών μέτρων για τον τουρισμό που είχαν δοθεί το 2009 αφενός και η καθυστέρηση σε μία δυναμική τουριστική προβολή, προφανώς λόγω των οφειλών, ενώ η χώρα “απολαμβάνει” υψηλότατης “προβολής” και “διαφήμισης” για τα ελλείμματα και χρέη της οικονομίας, σε όλα τα διεθνή μέσα επικοινωνίας !!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως, οι τιμες, ειναι ακριβες.
Ενα δικλινο, χωρις πρωινο, 100 ευρω, χωρις η με πρωινο, ειναι ναι πολυ ακριβο.
εως 50 ευρω τ απλα δικλινα , πρεπει να εχουν.
Αλλο αν ζητουν, μεταξωτες ..κουρτινες..τζακουζι...μασαζ ενταξει τοτε 100 και 200 δε νοιαζει ,τους ανθρωπους.
Ομως ειναι απαραδεκτες οι τιμες 50 η 60 ευρω για ενα καλο δικλινο ειναι ο.κ.
Ομως να φροντισουν , κατι να εχουν, καθαρους κι ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ τους ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, [ολο απεργιες ςχουν]
Η Ακροπολη τι ωρα κλεινει??? τα μουσεια ποτε κι αν ανοιγουν???
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ και στ αγγλικα παντου[αδυνατο ενας ξενος ναβρει ακρη].
Ταπλοια???ποσο τα ΝΑΥΛΑ????απεργιες???καθε ποτε πανε???ποσο δινουν νερο... γ ευρω!!!καφε??
Λοιπον γι αυτα δεν ερχοντε οι ξενοι..

busy bee είπε...

Οχι ότι έχεις άδικο, αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου στην γενίκευση που κάνεις, όπως και σε άλλους παράγοντες και "παιγνίδια" των ολίγων πίσω από την πλάτη.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails