Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

"Βρήκα" τον παράδεισο - μία μέρα στο Ηράκλειο.


Το Ηράκλειο είναι μία εντυπωσιακή πόλη, που από το πρωί μέχρι το βράδυ ο κάτοικος ή ο επισκέπτης του έχει δεκάδες πράγματα να δει και κάνει. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο κ. Bruce Elder, συντάκτης του δισέλιδου ταξιδιωτικού αφιερώματος της εφημερίδας «The Sydney Morning Herald», που δημοσιεύτηκε στις 6 Φεβρουαρίου, με τίτλο «Μία ημέρα στο Ηράκλειο».
Ο συντάκτης Bruce Elder περιγράφει μια μέρα ενός επισκέπτη στο Ηράκλειο δίνοντας έμφαση σε αξιοθέατα όπως το Μουσείο Ηρακλείου, το οποίο χαρακτηρίζει ως «ένα από τα ωραιότερα μουσεία της Ευρώπης», το ενετικό φρούριο και το παλάτι της Κνωσού, ενώ προτείνει εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. Επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια η εικόνα της πόλης έχει βελτιωθεί, διατηρεί τη ζωντάνια της, ενώ έχουν χτιστεί νέα ξενοδοχεία, μοντέρνα καταστήματα και καφέ. Οι ντόπιοι είναι καλοπροαίρετοι απέναντι στους τουρίστες και έχουν χιούμορ.
Συγκεκριμένα, η ημέρα του επισκέπτη -όπως αναφέρει ο συντάκτης- ξεκινά στις 9 το πρωί ή και λίγο αργότερα, με ένα γλυκό ελληνικό καφέ και φυσικά με μπουγάτσα, με κρέμα ή τυρί. Ταυτόχρονα, ο επισκέπτης «χαζεύει» την πλατεία των Λιονταριών και τους περαστικούς.... Μετά το πρωινό, σειρά έχουν τα ψώνια. «Στο Ηράκλειο έχουν ανοίξει προσεγμένα μαγαζιά, μετατρέποντας το δρόμο της Δαιδάλου σε κομψό εμπορικό κέντρο. Φυσικά, στα καταστήματα μπορεί κανείς να βρει επώνυμα ρούχα που φιγουράνουν στα καλά μαγαζιά και του υπόλοιπου κόσμου», όπως αναφέρεται στο κείμενό του.
Στο πρόγραμμα του επισκέπτη πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνεται μία επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, παρουσιάζει το μεγαλείο των προγόνων μας.
Στη συνέχεια, ακολουθεί μία βόλτα στην οδό 25ης Αυγούστου, η οποία οδηγεί στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη βόλτα του, ενώ ταυτόχρονα εντοπίζει την ταβέρνα που θα φάει. «Στο Ηράκλειο το καλύτερο φαγητό σερβίρεται εκεί όπου δεν έχει πολλούς τουρίστες αλλά ντόπιους», συμβουλεύει ο κ. Elder. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι «μπορεί η εξυπηρέτηση να μην είναι και η καλύτερη, το φαγητό όμως και οι τιμές θα σας ενθουσιάσουν. Οι ταβέρνες προσφέρουν φρέσκο ψάρι και αυθεντικές κρητικές γεύσεις».
Απόγευμα
Το λουκούλλειο γεύμα ακολουθεί οπωσδήποτε η επίσκεψη στην Κνωσό. Ο κ. Elder για άλλη μία φορά συμβουλεύει τους επισκέπτες να επισκεφτούν το χώρο, το μεσημέρι ή το απόγευμα, όταν δεν υπάρχουν πολλοί τουρίστες. Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει πραγματικά «ένα από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου», με τη συνοδεία ενός ξεναγού ή με τη βοήθεια ενός λεπτομερούς ταξιδιωτικού οδηγού.
Την επίσκεψη στα αξιοθέατα ακολουθεί ένας καφές στις καφετέριες της οδού Μιλάτου, παρέα με τους ντόπιους. «Ειδικά το καλοκαίρι, είναι ωραία να κάθεσαι σε αυτές τις καφετέριες και να θαυμάζεις τη μεσογειακή ομορφιά».
Όμως, η βραδιά δεν τελειώνει εδώ, καθώς ο κ. Elder προτείνει μία βόλτα στην Αμουδάρα, όπου ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ ικανοποιούν όλα τα γούστα.
Φυσικά, ο επισκέπτης κουρασμένος αλλά πολύ ικανοποιημένος από όλα όσα του προσέφερε η πόλη του Ηρακλείου, επιστρέφει στο πολυτελές ξενοδοχείο του.
tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails