Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Το "Κλίμα & Πόλη" πιάνει λιμάνι...στο Ηράκλειο.


Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ολοκληρώνει το οδοιπορικό ενημέρωσης και δράσης σε πόλεις της περιφέρειας στο Ηράκλειο την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010, διοργανώνοντας εκδήλωση με θέμα «ΚΛΙΜΑ &ΠΟΛΗ : τοπικές λύσεις και προτάσεις» στην Αίθουσα Θεατρικού σταθμού, στο λιμάνι της πόλης, με σκοπό τη διερεύνηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πόλη του Ηρακλείου, την προώθηση του δημόσιου διαλόγου και τη μεταφορά καλών πρακτικών σε επίπεδο πόλεων και πολιτών.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι τόσο η προσέγγιση της περιφέρειας και η ενημέρωσή της πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, όσο και η ανταλλαγή απόψεων, η μεταφορά εμπειρίας και η διάδοση πρακτικών, που θα εισφέρουν στην βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, εστιάζοντας ειδικότερα στα προβλήματα του Ηρακλείου.
Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής και Επιστημονικής Κοινότητας, ξενοδοχειακών σωματείων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, μέλη του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS , ειδικοί πάνω σε θέματα βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, διαχείρισης απορριμμάτων και κτιριακού σχεδιασμού, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι της πολιτείας και της Τράπεζας Κύπρου.... Στην εκδήλωση , που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Κύπρου και την υποστήριξη του Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης, θα συλλεχθούν ηλεκτρονικές υπογραφές, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας eMPOWER, με αίτημα την λήψη συγκεκριμένων μέτρων από την παγκόσμια κοινότητα, για την προστασία του κλίματος.
Παράλληλα θα υλοποιηθούν δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά, με στόχο την ενημέρωση τους πάνω στα κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα του πλανήτη μας, μέσα από την πιο προσφιλή τους ενασχόληση, το παιχνίδι.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας (12.00-14.00) μέλη και εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα πραγματοποιήσουν εξωστρεφείς δράσεις στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου (έξω από τη Βασιλική Αγ. Μάρκου), μέσα από τις οποίες οι πολίτες του Ηρακλείου θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν ιδέες και προτάσεις για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος της πόλης τους και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη.
www.medsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails