Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Αλλάζουν σκυτάλη οι νταβατζήδες...

Η Ελλάδα αλλάζει νταβατζήδες
Ομολογώ ότι πάει να εξελιχθεί ένα πολύ ενδιαφέρον διπλωματικό και γεωπολιτικό παιχνίδι στο κέντρο του οποίου είναι η Ελλάδα που ίσως αποδεσμευτεί από τις αμερικανικές επιρροές και μέσα πίεσης και να δεθεί στο άρμα των Γερμανών ή και κάποιων άλλων. Εφόσον η αλληλεξάρτηση της Ελλάδος με Γαλλία-Γερμανία αυξηθεί, τότε θα αισθάνονται μεγαλύτερο άγχος για το μέλλον των επενδύσεών τους. Ίσως επιθυμήσουν και τη συμμετοχή μας στο Eurofighter ή σε άλλα αντίστοιχα προγράμματα.

Πάντως η κατεύθυνση που κινούμαστε αυξάνει την αλληλεξάρτησή μας με την Ευρώπη στα στρατιωτικά-γεωπολιτικά, και μας απομακρύνει από τον άξονα Βρετανίας, ΗΠΑ, Ολλανδίας, Δανίας κτλ Αυτός ο δεύτερος άξονας, γεωπολιτικά είχε πάντοτε μια πιο σκληρή στάση απέναντί μας και πάντοτε ευνοούσε την Τουρκία....Αντίθετα ο νέος άξονας Γαλλίας-Γερμανίας ενώ θα "παίζει" και αυτός με τους ίδιους γεωπολιτικούς όρους θα έχει λίγο πιο ήπια στάση απέναντί μας.

Συνεπώς περιμένω το δεκανίκι των ΗΠΑ στην Ευρώπη, δηλαδή τη Βρετανία ή και την Ολλανδία, Δανία, να επιμείνουν στο να συμμετάσχουν και αυτές στην βοήθεια που θα μας δοθεί και να μην μείνουν απέξω γιατί αλλιώς θα αλλάξουν οι γεωπολιτικές ισορροπίες της περιοχής και σίγουρα μα σίγουρα οι μεγάλες στρατιωτικές βιομηχανίες των ΗΠΑ θα χάσουν πολλά λεφτά που θα πάνε στις νέες δυνάμεις του άξονα.

Απλά δείτε ποιοι συμμετέχουν στην κοινοπραξία του F-35 που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ: Βρετανία, Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία, Ιταλία, Τουρκία, Ισραήλ, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Καναδάς. Μάλιστα η Τουρκία αύξησε πρόσφατα τη συμμετοχή της μετά από απαίτηση των ΗΠΑ λόγω της οικονομικής κρίσης!!

Αντίθετα στο Eurofighter συμμετέχουν Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Βρετανία, Ισπανία, Σαουδική Αραβία, ενώ ήδη η Ελλάδα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον από την εποχή του Σημίτη όταν έκανε το Swap με την Deutsche Bank, ενώ το ενδιαφέρον πάγωσε στη συνέχεια. Η Γαλλία έχει τα δικά της πολύ καλά αεροπλάνα.

Αυτή η εξάρτηση λοιπόν από τις Γαλλικές φρεγάτες και τα Γερμανικά Eurofighter (αυτά τα δύο μαζί είναι όλα τα λεφτά) καθορίζουν μια συγκεκριμένη σφαίρα επιρροής για τον Γαλλικό- Γερμανικό άξονα, σφαίρα επιρροής που δεν είχαν πριν.

Συνεπώς, ήδη αυτή τη στιγμή φαντάζομαι ότι έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια των πρώην νταβατζήδων μας των Αμερικάνων....
http://greekrider.blogspot.com/2010/02/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails