Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Φρούτα και γυμναστική ασπίδα κατά του καρκίνου.


Γνωρίζετε ότι η κατανάλωση μόλις εκατό γραμμαρίων φρούτων και λαχανικών την ημέρα μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο από τον καρκίνο; Μάλιστα, η αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση των βιταμινών πολλαπλασιάζεται αν «θυσιάζετε» λίγη ώρα από το καθημερινό πρόγραμμα σας για το αγαπημένο σας άθλημα ή για ένα περίπατο.

Σύμφωνα με τους Βούλγαρους ειδικούς, ο καρκίνος των πνευμόνων καταλαμβάνει εδώ και χρόνια την πρώτη θέση στις ασθένειες που προσβάλουν τους άνδρες, καθώς οι Βούλγαροι είναι από τους πιο μανιώδεις καπνιστές στην ΕΕ. Η κατάσταση αρχίζει να αλλάζει με μέτρα περιορισμού του καπνίσματος, που υιοθετεί η Σόφια, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της ως κράτος-μέλος της ΕΕ.

Η γήρανση του πληθυσμού, η ανθυγιεινή διατροφή, το άγχος, η απουσία εθνικού προγράμματος έγκυρης πρόβλεψης της ασθένειας έχουν ως συνέπεια ο καρκίνος να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στη Βουλγαρία. Ο αριθμός των καρκινοπαθών αυξήθηκε κατά 2% αυτό το χρόνο, ενώ στον αριθμό των 230.000 αρρώστων προστέθηκαν άλλοι 34.000....Αυτό ανακοίνωσε η Ράντκα Βαλεριάνοβα, υπεύθυνη για το μητρώο, στο οποίο καταγράφονται όλα τα στοιχεία που έχουν σχέση με τον καρκίνο στη Βουλγαρία, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα καταπολέμησης της νόσου.

Όπως δήλωσε η κ. Βαλεριάνοβα, τα αρμόδια όργανα της βουλγάρικης πολιτείας καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να επισπεύσουν την υλοποίηση εθνικής στρατηγικής για αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου.

Ωστόσο, η ίδια τόνισε ότι ο καθένας μας μπορεί να γίνει ο καλύτερος «νοσηλευτής» του εαυτού του.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails