Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Οι συκοφάντες, ο εκβιασμός και οι καρπαζοεισπράκτορες.



Ξεσπάθωσαν οι Έλληνες κυβερνητικοί κατά των Γερμανών – εν γένει! Οι απίστευτες χυδαιότητες διαφόρων ΜΜΕ της ισχυρότερης χώρας της Ευρώπης εναντίον της δικής μας, με σημειολογικώς κορυφαία αυτή του Focus (η Αφροδίτη της Μήλου με το... κωλοδάκτυλο – με το συμπάθιο κιόλας), έβαλαν φωτιά στην Ελλάδα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι παπαριές των γερμανικών φυλλάδων έγιναν αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης.

* Ο Πάγκαλος, επαναφέροντας τις κατοχικές αποζημιώσεις, τις οποίες το κόμμα του επί Σημίτη είχε πετάξει στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας», θυμήθηκε την εποχή που αποκαλούσε τη Γερμανία «γίγαντα με πήλινα πόδια» – ξεχνώντας μάλλον ότι, ύστερα από λίγες μέρες, είχε αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη για τη χοντράδα που εκστόμισε.

* Αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκαν ότι οι Γερμανοί δεν μπορούν να μιλάνε εις βάρος της Ελλάδας όταν ακόμη δεν έχουν πληρώσει για τα ναζιστικά εγκλήματα. Το ερώτημα ωστόσο είναι τι απαντήσεις δίνουν οι ίδιοι αυτοί βουλευτές εδώ και χρόνια στους αντιστασιακούς, που τους χιλιοπαρακαλούν να αναδείξουν ένα θέμα που το κόμμα και οι κυβερνήσεις των ίδιων αυτών βουλευτών συστηματικά θάβουν κάτω από τόνους ευρώ....* Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος καλεί τον πρεσβευτή της Μέρκελ για να του διαμαρτυρηθεί για δημοσιεύματα!

Απ’ ό,τι φαίνεται όλη αυτή η καραγκιοζαρία θα έχει συνέχεια. Κάτι όμως λείπει απ’ όλα αυτά: η πολιτική! Πόσο δηλαδή τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα απηχούν – όχι τις απόψεις, αλλά... – τις προθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης; Πόσο αυτά είναι όντως ανεπιθύμητα από την ελληνική κυβέρνηση; Τι σημαίνει το «ελληνικό πρόβλημα» για τη Γερμανία;

Τρία «κλειδιά»

Από τη μια πλευρά είναι απολύτως δικαιολογημένο τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά ελληνικά ΜΜΕ – των blogs περιλαμβανομένων – να κατακλύζονται από οργή για τις γερμανικές χυδαιότητες, ωστόσο όλα δείχνουν ότι τρεις είναι οι κρίσιμες παράμετροι που είτε επιχειρείται να αποκρυβούν – και μάλιστα εξαιρετικά άτεχνα – είτε απλώς δεν γίνονται ορατές από όσους προτιμούν να μένουν στις εντυπώσεις: το γερμανικό αδιέξοδο, η ξεκάθαρη πασοκική στροφή προς τις ΗΠΑ και η κραυγαλέα ανεπάρκεια της ελληνικής κυβέρνησης να ισορροπήσει δεχόμενη πιέσεις από κάθε κατεύθυνση.

Καθώς κάποια πράγματα είναι κουραστικό να επαναλαμβάνονται, όσες επισημάνσεις ακολουθούν σκόπιμο είναι να διαβαστούν σε συνδυασμό με προηγούμενη ανάρτησή μου με τίτλο....
Περισσότερα διαβάστε: http://anemogastri.blogspot.com/2010/02/blog-post_5327.html

2 σχόλια:

Kirki είπε...

Φοβερό άρθρο και συμφωνώ απολύτως

Ανώνυμος είπε...

υπαρχουν ανοητοι παντου.
ΟλοιοιΓερμανοι δεν ειναι κακοι.
Βεβαια για τοσυγκεκριμενο ωφειλουμενα διαμαρτυρηθουμε.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails