Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Τα μπακαλοτέφτερα επανέρχονται στην αγορά του Ηρακλείου!


Πρωτοφανής για τα δεδομένα της Κρήτης είναι η μείωση της κατανάλωσης που παρατηρείται στα είδη ευρείας κατανάλωσης που διακινούνται μέσω των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Τουλάχιστον κατά 30% έχει μειωθεί σε σύγκριση με πέρυσι η αγορά ειδών πρώτης ανάγκης όπως φρούτα, λαχανικά και κρέας από τους καταναλωτές του Ηρακλείου!
Στους πάγκους των κρεοπωλείων και των μανάβικων έχουν βγει ξανά τα μπακαλοτέφτερα, αφού οι πιστωτικές έκαναν….φτερά!

Όλοι λένε ότι το Ηράκλειο αυτή την περίοδο ασφυκτιά ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είμαστε η δεύτερη περιφέρεια μετά την Μακεδονία - Θράκη που η μείωση της κατανάλωσης είναι τόσο μεγάλη!
Η μείωση της κατανάλωσης στο νησί σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία φτάνει στο 2,4% και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά την περιοχή Μακεδονίας-Θράκης που ξεπερνά το 3%, γεγονός που σημαίνει ότι ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα!.... Σε ποσοστά άνω του 30% συγκριτικά με πέρυσι, έχουν μειωθεί οι πωλήσεις στα φρούτα και τα λαχανικά και το κρέας σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου. Οι καταναλωτές κάνουν οικονομία και στο ένα ευρώ, ενώ στους πάγκους των καταστημάτων, χωρίς υπερβολή, βγήκαν και πάλι τα μπακαλοτέφτερα.
Εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση ότι από τις δέκα κατηγορίες τροφίμων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, ορισμένες από αυτές, όπως είναι το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο, εμφανίζουν σημαντική μείωση από 6,3% έως και 9,9%.
patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails