Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

"Επώνυμοι" καρναβαλιστές...ανώνυμοι bloggers.


«Οι άνθρωποι είναι λιγότερο ο εαυτός τους όταν μιλούν αυτοπροσώπως. Δώστε τους μια μάσκα και θα πουν την αλήθεια», έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ. Χρόνια πολλά αδέλφια! Το καρναβάλι είναι η επίσημη γιορτή των Μπλόγκερς. Όλο το χρόνο εμείς οι ανώνυμοι Μπλόγκερς φοράμε τη μάσκα του ψευδωνύμου μας και ξεδιπλώνουμε τα μέσα μας αποκαλύπτοντας τον εαυτό μας και την αλήθεια μας..
Τέτοια χαρά είναι άγνωστη στους φουκαριάρηδες τούς επώνυμους, οι περισσότεροι από τους οποίους παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές του ονόματος τους.. Ελάχιστοι είναι αυτοί που το όνομα τους επιτρέπει να τολμούν. Οι περισσότεροι είναι φυλακισμένοι στα πρέπει και στα μη τους, στους καθωσπρεπισμούς, τις αναγκαιότητες και τους κοινωνικούς σχεδιασμούς τους, στα όνειρα για την αναρρίχηση σε μια ψηλότερη θέση..
Φυσικά στην ίδια καθημερινή φυλακή ζούμε όλοι μας. Στο γραφείο, στο σπίτι, στο μπαράκι. Όλοι μας “αποδείξεις” μαζεύουμε για την εφορία και τη ..ζωή. Η αβάσταχτη αγωνία για το πώς θα φανούμε στους άλλους, το άγχος για τη γνώμη του άλλου, τι θα φορέσουμε, τι θα πούμε, πως θα αναγνωριστούμε και εμείς από αυτούς που στα μάτια μας φαντάζουν «κάποιοι»....Και δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν «κάποιοι» που είναι πιο «κάποιοι» από μας. Κι όσο εμείς τους κοιτάμε από χαμηλά τόσο και οι «κάποιοι» θα φαίνονται ψηλότεροι.. Μόνο που εμείς οι ανώνυμοι τουλάχιστον όταν μπαίνουμε στο blog μας απελευθερωνόμαστε. Βγάζουμε την καθημερινή επώνυμη μάσκα και το μακιγιάζ μας και εκφράζουμε τις απόψεις μας γυμνές, ακόμα και τις πιο κρυφές σκέψεις μας, σε αντίθεση με τους φουκαριάρηδες που παραμένουν έγκλειστοι στην φυλακή της επωνυμίας τους! Τι διπλός πόνος και τι διπλός καημός!

Τελικά ο εχθρός της καθημερινής μάσκας και του καθημερινού καθώς πρέπει «κουκουλοφόρου» είναι η ανωνυμία. Είμαστε λάτρεις της ανωνυμίας γιατί είμαστε φανατικοί οπαδοί της ελευθερίας. Το ήθος και μεγαλείο των Μπλόγκερς βρίσκεται στην ανωνυμία τους! Καθιερώστε το καρναβάλι ως την επίσημη γιορτή των Μπλόγκερς αδέλφια! Διαδώστε το χαρμόσυνο μήνυμα του Καρναβαλιού! Επιτέλους όχι μόνο οι παντός είδους “επώνυμοι” καρναβαλιστές αλλά και οι ανώνυμοι έχουν το δικαίωμα και την ελευθερία να λένε την άποψη τους! Χρόνια μας πολλά!
Αναδημοσίευση: http://sofistis.wordpress.com/2010/02/12/120210/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails