Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Γερμανία: Αύξηση του αριθμού των πτωχεύσεων.

Ο αριθμός των εταιριών που πτώχευσαν πέρυσι στη Γερμανία αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 11%, η πρώτη ετήσια αύξηση από το 2003, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Περίπου 32.700 επιχειρήσεις κήρυξαν πτώχευση πέρυσι, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στατιστικής.

Ένας ορισμένος αριθμός μεγάλων επιχειρήσεων έβαλε λουκέτο, όπως για παράδειγμα ο όμιλος διανομής Arcandor και η θυγατρική εταιρία πώλησης μέσω καταλόγου Quelle, καθώς επίσης η κατασκευάστρια επεξεργαστών μνήμης Qimonda, η θυγατρική της εταιρίας κατασκευής ημιαγωγών Infineon.

Οι πτωχεύσεις αυτές συνδέονται με την οικονομική κρίση. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) υποχώρησε πέρυσι κατά 5%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ύφεση εδώ και 60 χρόνια....Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αυξήθηκαν και οι πτωχεύσεις ιδιωτών κατά 3% πέρυσι, ποσοστό που αφορά περίπου 101.000 άτομα.

Με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στατιστικής, οι Γερμανοί, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες τουριστών στον κόσμο, ταξίδεψαν λιγότερο πέρυσι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα σημειώθηκε μείωση κατά 4,5% στον αριθμό των γερμανών τουριστών που ταξίδεψαν αεροπορικώς στο εξωτερικό.

Το 2009, 67,2 εκατομμύρια Γερμανοί ταξίδεψαν αεροπορικώς στο εξωτερικό, δηλαδή 3,2 εκατομμύρια λιγότεροι από πέρυσι.

Τα νησιά της Μεσογείου, πρώτος προορισμός των γερμανών τουριστών, είναι αυτά που "επλήγησαν" ιδιαίτερα, με μια μείωση κατά 5,5% στις αφίξεις στις Βαλεαρίδες, 4% στα ελληνικά νησιά και 6,6% στη Σικελία.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails