Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Η υπουργός Παιδείας απαξιώνει τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Ακριβώς όπως γράφει και το λογότυπο του υπουργείου τα πάντα είναι θέμα Παιδείας!Παιδείας όμως όχι γραμματικών γνώσεων.Μια λαϊκή ρήση λέει ότι:"Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια"!
Κι απ' ότι φαίνεται η Υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου δεν έχει σε καμία εκτίμηση την Ελληνική Παιδεία ή τουλάχιστον τα Ελληνικά σχολεία και Πανεπιστήμια.
Από τον Οκτώβριο που ανέλαβε το υπουργείο κι ως πρώτο μέτρο ήταν ν' αλλάξουν τον τίτλο του ξηλώνοντας τη λέξη "Εθνικής" έγινε γνωστό στο διαδίκτυο πως ο γιος της είναι μαθητής των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Γείτονα στη Βάρη.Αργότερα η όλη ιστορία έγινε βίντεο και ξανακυκλοφορεί τώρα ως Quiz!
Το σημαντικό βέβαια είναι ότι ο υιός της κυρίας υπουργού δεν παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα του σχολείου, αλλά το IB (International Baccalaureate Diploma Programme), που τα μαθήματα προσφέρονται μόνο στην Αγγλική γλώσσα...και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις και είναι "αναγκασμένος" να ξενιτευτεί για να σπουδάσει!....Η φιλοσοφία του ιδιωτικού αυτού εκπαιδευτηρίου, κινείται γύρω από τον άξονα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον - ανοιχτές κοινωνίες...Το International Baccalaureate Diploma Programme είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο προ-πανεπιστημιακού επιπέδου πρόγραμμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το ίδιο το Δίπλωμα του ΙΒ αποτελεί τον πιο αξιόπιστο διεθνή τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποτελεί ένα διαβατήριο εγγραφής στα περισσότερα και καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.
Φυσικά δεν είναι η μόνη πολιτικός που δεν εμπιστεύεται τα Ελληνικά σχολεία και Πανεπιστήμια.
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ και για πάρα πολλούς άλλους επιφανείς και μη της πολιτικής μας σκηνής που έχουν στείλει τα βλαστάρια τους κατ' ευθείαν στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου παρακάμπτοντας τα Δημόσια στην Ελλαδίτσα!
Για μας τα ερωτήματα είναι δύο:
α)Πως μπορεί να πείσει η μητέρα-υπουργός για την ορθότητα αυτών που πρεσβεύει και πασχίζει σε ότι αφορά την ποιότητα των Ελληνικών σχολείων την ώρα που ο γιος της αποκτά το Διεθνές Απολυτήριο;
β)Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης είτε έντυπα,είτε ηλεκτρονικά γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα το έχουν θάψει;
Τέλος να σημειώσουμε πως τελείως συμπτωματικά και η κυρία Διαμαντοπούλου έχει πάρει μέρος στις συνεδριάσεις της περιβόητης λέσχης BILDERBERG.
http://zeidoron.blogspot.com/2010/03/blog-post_4673.html

1 σχόλιο:

kariatida62 είπε...

Η κ.υπουργός δεν απαξιώνει μόνο τα Ελληνικά σχολεία και Πανεπιστήμια αλλά και την ελληνική γλώσσα! Θα ξεχάσουμε την επίσημη πρόταση που έκανε όταν ηταν επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε επί Σημίτη,η Αγγλική γλώσσα να γίνει επίσημη γλώσσα του Ελληνικού κράτους;
H γυναίκα εφαρμόζει στο παιδί της αυτά πού μέχρι τώρα έχει προτείνει! Γιατί μας κάνει εντύπωση;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails