Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Έλληνες Μεγιστάνες με έξι γράμματα.


Στην θέση 144, των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, βρίσκεται φέτος ο Σπύρος Λάτσης, σύμφωνα με τη λίστα των 500 πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου, του περιοδικού Forbes, με την περιουσία του να αγγίζει τα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο δεύτερος Έλληνας της λίστας των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου είναι ο Φίλιππος Νιάρχος ο οποίος όμως βρίσκεται στη θέση 488,καθώς δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν έχετε στο νού σας ότι από την περικοπή του 14ου μισθού, το Ελληνικό Δημόσιο θα εξοικονομήσει 1,3 δισ. ευρώ και από το πάγωμα των συντάξεων περί τα 300 εκατ.ευρώ, διαπιστώνετε τις αποκλίσεις στα μεγέθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τεέυταία δύο χρόνια, πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αυτή τη στιγμή, είναι σύμφωνα με το Forbes, ο Μεξικανός Carlos SlimHelu με περιουσία που φτάνει τα 53,5 δισ. δολάρια, παραγκονίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft....Εντονη είναι η ελληνική παρουσία και στη φετινή λίστα των πλουσιότερων Αμερικανών που δημοσιεύει κάθε χρόνο το περιοδικό «Forbes», με πέντε ελληνικής καταγωγής αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες να φιγουράρουν ανάμεσα σε μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο πλουσιότερος Ελληνας της λίστας είναι ο Τζορτζ Φειδίας Μίτσελ, ο οποίος με περιουσία ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία του, Mitchell Energy & Development, βρίσκεται στην 158η θέση. Λίγο πιο κάτω, στην 190η θέση, βρίσκεται ο γνωστός φαρμακοβιομήχανος Μάικλ Ζαχαρής, ο οποίος στα 81 του χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει περιουσία ύψους 1,9 δισ. δολαρίων. Ο Τζον Κατσιματίδης, με 1,65 δισ. δολάρια, κατέκτησε τη 212η θέση χάρη στην ευρεία γκάμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, που περιλαμβάνει πετρέλαια, σούπερ μάρκετ και μεγάλη ακίνητη περιουσία, ενώ ο Τζορζ Αργυρός, που κινείται στο χώρο του real estate και των επενδύσεων, βρέθηκε στη 236η θέση της λίστας με περιουσία ύψους 1,5 δισ. δολαρίων. Τέλος, στην 347η θέση βρίσκεται η οικογένεια του Αλέξανδρου Σπανού, που ξεκίνησε από ένα φούρνο και επεκτάθηκε στις κατασκευαστικές εταιρείες δημιουργώντας περιουσία 1,1 δισ. δολαρίων.

Παρά το γεγονός όμως ότι οι Ελληνες της Αμερικής προοδεύουν, οι σούπερ πλούσιοι των Ηνωμένων Πολιτειών γίνονται όλο και φτωχότεροι. Για πέμπτη φορά από το 1982 η συνολική περιουσία των τετρακοσίων πλουσιότερων Αμερικανών που ταξινομούνται από το «Forbes» παρουσιάζει αισθητή μείωση, καθώς μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες έπεσε από το 1,57 τρισεκατομμύριο δολάρια στο 1,27 τρισεκατομμύριο δολάρια. Η παγκόσμια οικονομική κρίση, η πτώση της κεφαλαιαγοράς και των τιμών των ακινήτων, σε συνδυασμό με τις απάτες αλλά και το κόστος των διαζυγίων, οδήγησε συνολικά τριάντα δύο πλουτοκράτες εκτός λίστας.

Περισσότερο επλήγησαν ο Γουόρεν Μπάφετ, που βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας, πίσω από τον Μπιλ Γκέιτς, η οικογένεια Γουόλτον της Wal-Mart, που καταλαμβάνει την 4η, 5η, 6η και 7η θέση, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ και ο μεγιστάνας των καζίνο Κερκ Κερκόριαν. Πηγή: Εφημερίδα Εσπρέσσο

Στα 2,2 δισ. η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Ρουμανία

Με εκτιμώμενη περιουσία στα 2,2 δισ. δολάρια, ο Ντίνου Πατρίτσιου είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρουμανία, σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση του περιοδικού Forbes.

Ο κ. Πατρίτσιου κατέχει την 437η θέση διεθνώς, ενώ στην 880η θέση βρίσκεται επίσης και ο Ίοαν Νικολάε, με περιουσία 1,1 δισ. δολαρίων. Την 937η θέση στην αξιολόγηση του Forbes καταλαμβάνει ο Ίον Τίριακ, με περιουσία 1 δισ. δολαρίων.

Την πρώτη θέση παγκοσμίως στην αξιολόγηση του περιοδικού καταλαμβάνει ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ, η περιουσία του οποίου είναι μεγαλύτερη από αυτή, του Μπιλ Γκέιτς και του «γκορού» των χρηματαγορών Γουάρεν Μπάφετ. Το Forbes έχει καταγράψει 1.011 δισεκατομμυριούχους, σε 55 χώρες.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails