Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Σε κλοιό νεοναζί τα σχολεία της Κρήτης.

Απόπειρα δημιουργίας πυρήνων ναζιστικών ιδεών επιχείρησαν ακραία στοιχεία που έκαναν απόβαση στην Κρήτη με σκοπό να δημιουργήσουν δίκτυο διακίνησης των ιδεών τους… μέσα από νέους ανθρώπους και ανήλικους μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της πόλης του Ηρακλείου! Η καταγγελία γίνεται από το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Μιχ. Κριτσωτάκη. Ο κ. Κριτσωτάκης κάνει λόγο για ακραία στοιχεία που βρέθηκαν στο νησί στα τέλη του 2009, επιχειρώντας να «μολύνουν» τα μυαλά νέων ανθρώπων και μικρών μαθητών, όμως, όπως λέει, δεν ξέρει αν παραμένουν στο νησί ή άφησαν στο πόδι τους στρατολογημένα στελέχη. Μάλιστα, η καταγγελία του βουλευτή συνοδεύεται από την πληροφορία για επεισόδια που συνέβησαν έξω από Λύκειο και ΕΠΑΛ του Ηρακλείου μεταξύ συμμαθητών, κάποιοι από τους οποίους δήλωναν περισσότερο «Ελληνες» έναντι άλλων, οι οικογένειες των οποίων πολιτογραφούνται στην αριστερά. Τα περιστατικά αυτά δεν καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., προφανώς υπό το φόβο αντιποίνων προσθέτει ο κ. Κριτσωτάκης, ο οποίος αποκάλυψε ακόμη ότι έχουν σημειωθεί προπηλακισμοί, επεισόδια και προσπάθεια εκφοβισμού σε βάρος μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Οι καταγγελίες του κ. Κριτσωτάκη αξιολογούνται εξαιρετικά σοβαρές, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα ντροπιαστικά γεγονότα, όμως με την επιθυμία να διατηρήσουν την ανωνυμία τους!
Την ίδια στιγμή, η αστυνομία και οι Εισαγγελικές Αρχές αναζητούν την άκρη του νήματος για να αρχίσουν τις έρευνες, αφού επισήμως δεν υπάρχει τίποτε καταγεγραμμένο! Και όλα αυτά έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας λίγες μόνο ημέρες μετά το περιστατικό με την 27χρονη φιλόλογο από τα Χανιά που άγνωστοι -κατά τη μαρτυρία της ίσως και ανήλικοι- ξυράφισαν το μπράτσο της, σχηματίζοντας τον αγκυλωτό σταυρό, σύμβολο που υιοθέτησε ο ναζισμός στα χρόνια της μεγάλης ακμής του, επειδή έκανε δωρεάν μαθήματα σε παιδιά μεταναστών!....Τα ρατσιστικού τύπου κρούσματα στα Χανιά είναι απανωτά, καθώς μόλις προχθές το βράδυ άγνωστος με κουκούλα εισέβαλε με ΙΧ σε λατομείο του Δήμου Κεραμειών του Νομού Χανιών, απείλησε το φύλακα με ρόπαλο, έβαλε φωτιά στο φυλάκιο, πυρπόλησε το δίκυκλο του φύλακα και εξαφανίστηκε! Εντελώς συμπτωματικά, ο φύλακας του λατομείου τυγχάνει να είναι αλλοδαπός, ενώ λίγο αργότερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και σε σταθμευμένο όχημα, επίσης αλλοδαπού, στο Κουμ Καπί Χανίων. Πάντως, ο κ. Κριτσωτάκης υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει δύο ερωτήσεις στη Βουλή, ζητώντας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μην αντιμετωπιστούν ως ασύνδετα συμβάντα τα περιστατικά στα Χανιά, που ξεπερνούν τους τελευταίους μήνες μαζί με τον εμπρησμούς στην Εβραϊκή Συναγωγή τα 10, ενώ, όπως επισημαίνει ο ίδιος, έχει επισκεφθεί το γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Νικόλαο Μπεσίρη, ζητώντας να διερευνηθούν όλα τα περιστατικά ως συνιστώσες του ίδιου προβλήματος.

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από μετανάστες
Αρκετές είναι οι καταγγελίες για τέτοιου είδους επιθέσεις το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Χαλέπας στα Χανιά. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι ομάδες αυτές των ακραίων στοιχείων δρουν στην περιοχή αυτή. Χθες βράδυ, Ελληνες και μετανάστες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην περιοχή για το κακό προηγούμενο που έχει δημιουργηθεί στη Χαλέπα, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι στην πλατεία 1866 στο κέντρο των Χανίων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από οικονομικούς μετανάστες. Οι συγκεντρώσεις ήταν ειρηνικές και είχαν στόχο τη διαμαρτυρία απέναντι στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού που καταγράφονται στα Χανιά το τελευταίο διάστημα. Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα Χανιά εντασσόταν στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας από το ειρηνικό κίνημα «Πρώτη Μαρτίου - 24 ώρες χωρίς εμάς» που διοργανώθηκε σε Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Βέλγιο. Χθες, οι μετανάστες κλήθηκαν να απέχουν από κάθε οικονομική συναλλαγή για να υψώσουν έτσι τη φωνή τους κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της έλλειψης ανεκτικότητας. Πρόκειται για μία κίνηση αντίστασης «στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού αλλά και αντίδρασης στον αποκλεισμό των μεταναστών που ειρηνικά ζουν και εργάζονται στη χώρα», όπως γράφουν οι δημιουργοί της κίνησης στη σελίδα των 6.000 μελών στο Facebook. «Την 1η Μαρτίου αντιτάσσουμε το "μαζί" στο "εμείς" και "εκείνοι"» αναφέρουν. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας οι μετανάστες καλούνται κάθε 1η Μαρτίου να μην ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο. Να σημειωθεί ότι σε Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία οι μετανάστες καλούνται να απέχουν και από την εργασία τους.

Σοκαρισμένη ακόμη η 27χρονη φιλόλογος
Ακόμη δεν έχει ξεπεράσει, το σοκ που υπέστη η 27χρονη φιλόλογος που έπεσε θύμα αγνώστων, οι οποίοι χάραξαν με ξυράφι τη σβάστικα στο χέρι της. Το περιστατικό συνέβη νυχτερινές ώρες της περασμένης Τετάρτης, όταν δύο κουκουλοφόροι που, σύμφωνα με το θύμα έμοιαζαν ανήλικοι, επιτέθηκαν με ξυραφάκι στην 27χρονη Χανιώτισσα η οποία δίδασκε ελληνικά αφιλοκερδώς σε παιδιά μεταναστών. Οι δράστες έφεραν κουκούλα, ενώ το περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε σειρά παρόμοιων γεγονότων σημειώθηκε την ώρα που η κοπέλα έμπαινε στο αυτοκίνητό της. Πριν προλάβει όμως να μπει, την πλησίασαν δύο νεαρά άτομα, που φορούσαν γάντια και κουκούλες και, κατά τις πληροφορίες, της είπαν ότι ήθελαν να της κάνουν ένα σημάδι. Με ξυράφι επιτέθηκαν και χάραξαν πάνω από το μπουφάν που φορούσε μια σβάστικα στο χέρι. Τα ρατσιστικού τύπου κρούσματα στα Χανιά δεν έχουν τελειωμό. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει επιθέσεις κατά ατόμων, το Στέκι Μεταναστών έχει γίνει στόχος επίθεσης ακόμη και εμπρησμού, ενώ ανάμεσα στα περιστατικά συγκαταλέγεται και ο διπλός εμπρησμός στις 6 και 15 Ιανουαρίου στην Εβραϊκή Συναγωγή, που προκάλεσε διάβημα από το Ισραήλ και ανακοίνωση από το State Department των ΗΠΑ. Για το τελευταίο περιστατικό υπήρξαν και συλλήψεις Ελλήνων αλλά και ατόμων αγγλοσαξονικής καταγωγής. Υπενθυμίζεται ότι επιθέσεις έχουν δεχτεί, ακόμη και σε χώρους διασκέδασης των Χανίων, αρκετοί αλλοδαποί.
tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails