Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΟΡΟΪΔΑ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

"Δεν θα επιτρέψω να αφήσουμε τους υπάλληλους και τους συνταξιούχους να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα κι όσοι πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου, να συνεχίζουν να πίνουν στην υγεία του "κορόϊδου"."

Από τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ 2.3.2010.

Δεν γνωρίζω αν το ξέρει. Γνωρίζω όμως σίγουρα, ότι όφειλε να το ξέρει κι αν όχι, πως οφείλει να το μάθει. Ποιοί είναι οι δέκα χιλιάδες, ποιοί οι εκατό χιλιάδες πιο πλούσιοι Έλληνες; Αν στην πρώτη κατηγορία επιβληθεί μια έκτακτη εισφορά εκατό χιλιάδων Ευρώ θα εξοικονομηθεί 1 δισ. Ευρώ. Κι άλλο ένα, αν στη δεύτερη κατηγορία επιβληθεί μια έκτακτη εισφορά δέκα χιλιάδων Ευρώ. Αν ο πρωθυπουργός δεν πάρει τώρα μια πρωτοβουλία και προς αυτήν την οικονομική κατεύθυνση, δικαίως τα λοιπά εκατομμύρια των συμπολιτών, που δεν ανήκουμε στη μειοψηφία των εκατομμυριούχων, θα θεωρήσουμε, πως μας θεωρεί Δίχως Εισαγωγικά Κορόϊδα.

Ένα διερωτώμενο κορόϊδο(;)

Για την αντιγραφή
Δημήτρης Κουμάνταρος
http://kanenaskathenas.wordpress.com

ΥΓ: Η επιβολή της εν λόγω έκτακτης εισφοράς, όπως και κάθε άλλο επιμέρους οικονομικό μέτρο, δεν πρόκειται βέβαια να λύσει από μόνη της τα μακροχρόνια δομικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Μπορεί όμως να δώσει μιαν αρχική απάντηση προς "καλόπιστους" και "κακόπιστους": Θα βαδίσουμε σ' ένα δρόμο επανασυγκρότησης κι αναγέννησης της χώρας ή σ' ένα δρόμο διαιώνισης της προχειρότητας, της φαυλότητας, της απάτης, της αδικίας, της κοροϊδίας, δηλαδή της καταστροφής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails