Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Γράμμα στο Μίμη Ανδρουλάκη

Γράφει ο Sofistis:
Αγαπητέ Μίμη. Επειδή έχεις εξελιχθεί, χωρίς να το καταλαβαίνεις, σε μεγάλο θεωρητικό του νεοφιλελευθερισμού ξεπερνώντας τον Ανδριανόπουλο αλλά ακόμα και τον περιβόητο Πάσχο Μανδραβέλη, σε παρακαλώ πολύ να μου απαντήσεις σε μια πολύ απλή ερώτηση. Ήρθε το τέλος της ..ιστορίας στην Ελλάδα;
Γιατί τελικά όλοι εσείς, διαπλεκόμενη δημοσιογραφία, κανάλια και θεωρητικοί του πασοκικού νεοφιλελευθερισμού αυτό ακριβώς μας λέτε. Αφού κατατρομοκρατήθηκε ο κόσμος με τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας, ώστε να αποδεχτεί τα πιο βάρβαρα και άδικα μέτρα στην ιστορία του τόπου, (το ξέρεις πολύ καλά Μίμη ότι τα μέτρα δεν είναι μόνο κοινωνικώς άδικα αλλά χειροτερεύουν την κατάσταση γιατί οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα στην ύφεση), προκειμένου λοιπόν τώρα να προπαγανδίσετε την αδήριτη αναγκαιότητα της συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής, ότι δήθεν είναι η μόνη που μπορεί να σώσει τη χώρα, φτάσατε ακόμα και στο ..τέλος της ιστορίας και της ιδεολογίας!.. Τύφλα νάχει ο Φ. Φουκουγιάμα! Με δυο λόγια, ο Φουκουγιάμα, μιλώντας για το «τέλος της ιστορίας», (για τους αναγνώστες τα λέω, εσύ τα ξέρεις Μίμη μου) εννοούσε ότι με την κατάρρευση του σοσιαλισμού δεν υπάρχουν πια άλλες ιδεολογίες και άλλα συστήματα εκτός από το καπιταλιστικό για να προχωρήσουν την ιστορία, οπότε φτάσαμε στο τέλος της.. Στη αιώνια κυριαρχία του ενός συστήματος και μιας ιδεολογίας....Η άποψη του Φουκουγιάμα λοιπόν ήδη δοκιμάζεται στην Ελλάδα εφόσον η μόνη ιδεολογία και πολιτική που μπορεί να σώσει τη χώρα, όπως μας λες ακόμα και εσύ Μίμη, είναι η δεξιά!.. Ο ίδιος ο Γιώργος, αλλά και κορυφαίοι εκπρόσωποι του πασοκισμού, επισημαίνουν ότι τα μέτρα είναι άδικα και δεν έχουν καμία ιδεολογική σχέση με την φυσιογνωμία του πασοκ. Ούτε καν μια ιδέα σοσιαλδημοκρατικής γεύσης δεν διαθέτουν.. Επομένως είναι καθαρής δεξιάς κατεύθυνσης.. Εν ολίγοις δηλαδή μας λέτε, ότι το μόνο που μπορεί να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση στη χώρα μας είναι η δεξιά ιδεολογία και πολιτική! Αλλά τότε τι χρειάζεται η κεντροαριστερή πολιτική όταν δεν μπορεί να σώσει μια χώρα και να αντιμετωπίσει τα οικονομικά και κοινωνικά της προβλήματα; Τι χρειάζεται το πασοκ; Τι χρειάζεσαι εσύ Μίμη μου;

Όπως ξέρεις πολύ καλά ο Ρούσβελτ έβγαλε την Αμερική από την μεγάλη κρίση του 29-30 με αριστερή για την εποχή πολιτική, με το new deal και κεϋνσιανικά μέτρα σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης.. Η πολιτική αυτή όχι μόνο απάντησε στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση αλλά και οδήγησε μεταπολεμικά την Αμερική και την Ευρώπη στην ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους και στη λεγόμενη «χρυσή εποχή» του καπιταλισμού έως την έλευση της νέας δεξιάς, τη δεκαετία του 70, με τον νεοσυντηρητισμό και νεοφιλελευθερισμό και τις παντελώς ανεξέλεγκτες «αγορές» που οδήγησαν και πάλι τον κόσμο στη κρίση που βιώνουμε σήμερα και στην πλήρη κατάρρευση των κατακτήσεων του κοινωνικού κράτους..

Τι χρειάζεται λοιπόν Μίμη μου, επαναλαμβάνω, η κεντροαριστερή πολιτική και η σοσιαλδημοκρατία όταν δεν μπορεί να σώσει μια χώρα και να λύσει τα οικονομικά και κοινωνικά της προβλήματα; Τι χρειάζεται το ..σοσιαλιστικό πασοκ; Τι χρειάζεσαι εσύ; Πιο καλά να μας μιλάς για την αναγκαιότητα των ..γυναικών παρά για την αναγκαιότητα της πασοκικής πολιτικής των αγορών. Προφανώς η κεντροαριστερές πολιτικές χρειάζονται μόνο για τις περιόδους πλούτου, ανάπτυξης, ευημερίας, παχιών αγελάδων και πράσινων αλόγων.. Επίσης για τις προεκλογικές περιόδους όπου περισσεύει το ψέμα και η εξαπάτηση και φυσικά μετά για κάλυψη στο μεγάλο φαγοπότι.. Στα δύσκολα και στις μεγάλες κρίσεις, η μόνη λύση είναι η δεξιά πολιτική. Ο απόλυτος μονόδρομος! Το ..τέλος της ιστορίας!

Και εφόσον λοιπόν Μίμη μου η καταλληλότερη πολιτική για να σωθεί η χώρα είναι η δεξιά πολιτική, θάλεγε κανείς ότι η και η καταλληλότερη κυβέρνηση για να εφαρμόσει μια τέτοια πολιτική θα ήταν μια δεξιά κυβέρνηση.. Και όμως. Η «βάρβαρη» δεξιά όχι μόνο αποδείχτηκε παντελώς ανίκανη αλλά προσπάθησε να εφαρμόσει και μια πιο «ήπια πολιτική» και πλήρωσε γιαυτό.. Τώρα Μίμη μου σε λυπάμαι πραγματικά που σε βλέπω να ξεπερνάς ακόμα και τον εαυτόν σου προκειμένου να αποκρύψεις τη μαύρη αλήθεια. Ότι τέτοια πρωτοφανή σε αγριότητα και κοινωνική αδικία μέτρα στην ιστορία, μόνο ο πασοκισμός και ένας Γιωργάκης θα μπορούσαν να περάσουν.. Και αυτό το ήξεραν πολύ πριν τις εκλογές και οι «αγορές» και οι «αγοραστές» και οι «αγορασμένοι», αλλά και εσύ αγαπητέ Μίμη..
http://sofistis.wordpress.com/2010/03/15/150310-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails