Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

1. ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ;

· Αυξάνεται 2 μονάδες ο Φ.Π.Α. Για κάθε προϊόν και υπηρεσία που αγοράζεις θα πληρώνεις παραπάνω. Για κάθε 100 ευρώ σου παίρνει άλλα 2 ευρώ το κράτος. Αυτός είναι ο πιο άδικος φόρος για τους πιο φτωχούς αφού για κάθε προϊόν επιβαρύνεσαι το ίδιο με έναν εκατομμυριούχο.

· Με τον ίδιο άδικο τρόπο αυξάνεται η φορολογία σε πετρέλαιο, ποτά και τσιγάρα. Ειδικά η αύξηση στο πετρέλαιο θα ανεβάσει κι άλλο όλες τις τιμές, ενώ πολλά περισσότερα θα πληρώνεις για τη ΔΕΗ.

· Πνίγουν οικονομικά και διαλύουν τελείως τις δημόσιες υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, πρόνοια, κοινωνικές υπηρεσίες κλπ) και έτσι θα κληθούμε να πληρώνουμε περισσότερα και να έχουμε λιγότερα.

·Με τα μέτρα ανοίγουν την όρεξη των εργοδοτών που ξεθαρρεύουν περισσότερο και ζητάνε πιο πολλά. Ούτε κουβέντα για αυξήσεις και παντού απολύσεις, περικοπές, απλήρωτες υπερωρίες, εκβιασμοί.

· Ήδη οι ευρωπαίοι κυβερνήτες, ο Όλι Ρεν και οι σύμβουλοί του το δήλωσαν: «Τα μέτρα πρέπει να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα». Κοιτάνε πλέον σαν ξερολούκουμα το μισθό και τα επιδόματά μας....2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

· Είναι ψέματα ότι τα μέτρα είναι για να σωθεί η οικονομία γενικώς. Είναι για να σωθεί η οικονομία των πλούσιων και να χρεοκοπήσει η οικονομία των εργαζόμενων.

· Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει να μαζευτούν γενικώς λεφτά από οπουδήποτε. Θέλει να χτυπηθούν συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι, να γίνει πολύ φτηνή η εργασία για να μπορούν η Γερμανία και η Γαλλία να ανέβουν στο παγκόσμιο οικονομικό παιχνίδι.

· Όλες αυτές οι συνταγές είναι αποτυχημένες και είναι ακριβώς αυτές που οδήγησαν στην κρίση. Μάζεψαν όλο το χρήμα και έπνιξαν την οικονομία.

3. ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ;

· Έχουν και άλλες φορές στην ιστορία ανατραπεί νόμοι που έχουν ψηφιστεί από τη βουλή.

· Αν δουν την πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντί τους θα υποχωρήσουν. Για αυτό χρειάζονται αγώνες που να ενώνονται όσο το δυνατόν περισσότεροι και όχι χωριστές κινητοποιήσεις ανάλογα με το κόμμα του καθένα.

· Στη Γαλλία είχε ψηφιστεί νόμος ενάντια στα δικαιώματα των νέων εργαζομένων και αναγκάστηκαν να τον πάρουν πίσω μετά από πολύμηνες κινητοποιήσεις.

· Στη Γαλλία και στην Ολλανδία κέρδισε το ΟΧΙ σε δημοψηφίσματα και δεν πέρασε το ευρωσύνταγμα.

· Στην Ισλανδία έκαναν δημοψήφισμα και ψήφισαν να μην πληρωθεί το χρέος.

4. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

· Μίλα με τους συναδέλφους και τους φίλους σου. Οργανώστε μαζί οποιαδήποτε δράση.

· Βγάλτε φωτοτυπία αυτό το χαρτί ή κάποιο άλλο και κολλήστε το ή μοιράστε το οπουδήποτε.

· Βοήθησε να φτιαχτεί στη γειτονιά σου μια επιτροπή ενάντια στα μέτρα που να οργανώσει ενημερώσεις και διαμαρτυρίες. Ακόμα και με λίγο κόσμο στην αρχή. Είναι σημαντικό να ακούγεται παντού η φωνή της αντίστασης.

· Πάρε μέρος σε συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες που γίνονται σε γειτονιές ή στο κέντρο της πόλης.

· Αν στη γειτονιά σου το κυβερνητικό κόμμα οργανώνει προπαγανδιστικές συγκεντρώσεις, πηγαίνετε με άλλους να διαμαρτυρηθείτε και να αποκαταστήσετε την αλήθεια.

· Αν στο χώρο της δουλειάς σου είναι δύσκολο να υπάρχει συμμετοχή στις απεργίες που γίνονται και όλοι φοβούνται ότι θα είναι μόνοι τους, δοκίμασε να συνεννοηθείς με κάποιους συναδέλφους ώστε να προσπαθήσετε να απεργήσετε όσο γίνεται περισσότεροι μαζί.

· Στείλε και προώθησε παντού ηλεκτρονικά μηνύματα διαμαρτυρίας.

· Έλα, αν θέλεις, σε επαφή με το www.dikaioma.gr που είναι τόπος συντονισμού εργαζομένων.

κίνηση εργαζομένων ΔΙΚΑΙΩΜΑ

http://www.dikaioma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails