Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Τα blue jeans μετετρέπονται σε πράσινη μόνωση.


«Βαμβάκι: Από μπλε σε πράσινο» είναι ο τίτλος της εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, με την οποία καλούνται οι πολίτες να δωρίσουν τα παλιά τους jeans ώστε να χρησιμοποιηθούν ως μονωτικό υλικό στα σπίτια που κατασκευάζει η οργάνωση «Habitat for Humanity».

Αυτή την εβδομάδα, 1.000 υποκαταστήματα της εταιρείας GAP στη Βόρεια Αμερική θα χρησιμοποιηθούν ως σημεία συγκέντρωσης των jeans.

«Ελπίζουμε ότι με αυτή τη κίνηση θα υπάρξει μία ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης του βαμβακιού και θα δώσει την ευκαιρία σε κοινότητες να το χρησιμοποιήσουν σε τομείς που το έχουν ανάγκη», δήλωσε η Marka Hansen, πρόεδρος της GAP στη Βόρεια Αμερική.

Με ανάλογη πρωτοβουλία το 2006, από την Cotton Inc, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 270.000 παντελόνια προσφέροντας μόνωση σε 540 κατοικίες, ενώ συγκεντρώθηκαν 200 τόνοι jean από διάφορους χώρους υγειονομικής ταφής....Η οργάνωση «Habitat for Humanity» έχει χρησιμοποιήσει αυτό το είδος της μόνωσης σε πολλές περιπτώσεις, όπως στα σπίτια που κατασκευάστηκαν στην Νέα Ορλεάνη ύστερα από την φονική επέλαση του τυφώνα Κατρίνα.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία είχε ξεκινήσει από πανεπιστημιουπόλεις κολεγίων, ενώ το 2009 το περιοδικό National Geographic Kids είχε ζητήσει από τους αναγνώστες του να δωρίσουν τα παλιά τους jeans. Τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας του National Geographic Kids ήταν εντυπωσιακά, καθώς συγκεντρώθηκαν 33.088 παντελόνια, τα οποία δόθηκαν στην Cotton Inc για διάφορες χρήσης.
http://tvxs.gr/node/53995

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails