Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Σπάμε τη πολιορκία – Ένα καράβι για τη Γάζα.


Τον Αύγουστο του 2008, 44 άνθρωποι από 13 χώρες, επιβαίνοντας σε δυο ελληνικά ψαροκάικα, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας. Το νικηφόρο αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ευαισθητοποίησε τις συνειδήσεις ανα τον κόσμο, έδειξε οτι τα δεδομένα μπορούν να αλλάζουν κι έγινε κίνητρο για περισσότερες προσπάθειες. Αλλες τέσσερις φορές, σκάφη του Free Gaza Movement έσπασαν το θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας.

Συγκροτήθηκε έτσι η πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ» ώστε να υπάρξει συμμετοχή σε μια διεθνή αποστολή, η οποία με σκάφη και επιβάτες από πολλές χώρες θα πλεύσει και πάλι προς τη Λωρίδα της Γάζας την άνοιξη του 2010, μεταφέροντας ανθρώπους και βοήθεια προς τον ηρωικό και μαρτυρικό λαό της.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας “Σπάμε τη πολιορκία – Ένα καράβι για τη Γάζα” ο πολυχώρος Ξαστεριά σε συνεργασία με τη πρωτοβουλία αυτή, διοργανώνει μια θεματική βραδιά, όπου :....Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση απο τον Πέτρο Γιώτη (δημοσιογράφο) και τον Πέτρο Περράκη (μέλος του συντονιστικού επιτροπής της πρωτοβουλίας “Ship to Gaza”) για την αποστολή που ετοιμάζεται στη Γάζα .

Θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ “Γάζα ερχόμαστε” (Βραβείο κοινού στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ) .

Θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Γιάννη Παξιμαδάκη με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της πρωτοβουλίας .

Παρασκευή 16 Απριλίου στις 8 μ.μ. στον Πολυχώρο “ΞΑΣΤΕΡΙΑ”

(Ραδαμάνθυος 5, έναντι Αγίου Μηνά)

Πληροφορίες
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΞΑΣΤΕΡΙΑ
Ραδαμάνθυος 5, έναντι Αγίου Μηνά
e-mail ppxasteria@gmail.com
http://www.xasteria-ira.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails