Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

Εισβολή σε γραφείο δικηγόρου που τάσσεται κατά των θρησκευτικών συμβόλων στα δικαστήρια!

Στο γραφείο του δικηγόρου και υποψήφιου των Οικολόγων Πρασίνων στην Κατερίνη Χρήστο Ζουμπουλίδη εισέβαλαν άγνωστοι, προκαλώντας ζημιές και γράφοντας συνθήματα στους τοίχους κατά της ζωής του. Η εισβολή συνδέεται από τον ίδιο με το γεγονός ότι είχε υπογράψει την προσφυγή για το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδίκασαν το περαστικό, καθώς και κάθε μορφή βίας και εκφοβισμού. Όπως σημειώνουν σε σχετική τους ανακοίνωση, «Υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα κάθε πολίτη να ασκεί ειρηνικά τα δικαιώματά του, ακόμη κι αν αυτό τον φέρνει σε αντιπαράθεση με παγιωμένες πρακτικές και αντιλήψεις».

«Θεωρούμε το συγκεκριμένο περιστατικό βίας στην Κατερίνη ιδιαίτερα ανησυχητικό και εκφράζουμε την ελπίδα να μη συνδέεται με μισαλλόδοξα κηρύγματα κύκλων που ταυτίζουν αυθαίρετα τη θρησκευτική πίστη με την έλλειψη ανοχής στο διαφορετικό», προσθέτουν....Το περιστατικό καταδίκασε και η Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥ.ΜΕ), μέλος της οποίας είναι ο κ. Ζουμπουλίδης. Η ένωση σε ανακοίνωσή της ενημερώνει, μεταξύ άλλων, πως στις 8 Απριλίου κατατέθηκε από μέλη της έγκληση κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβροσίου για μισαλλόδοξο κείμενό του κατά άθεων και τονίζει ότι «η ΕΝΩ.ΟΥ.ΜΕ. θεωρεί πως την ηθική αυτουργία στην επίθεση αυτή έχουν οι θρησκευτικοί παράγοντες που με μισαλλόδοξα κείμενα καλούν τους πιστούς αλλά και την πολιτεία να στραφούν εναντίον των άθεων και των υποστηρικτών της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων».
Ο κ. Ζουμπουλίδης είναι ένας εκ των τριών δικηγόρων που ζητούν από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να αφαιρεθούν οι εικόνες και τα θρησκευτικά σύμβολα από τα δικαστήρια της χώρας, καθώς η ανάρτησή τους είναι αντίθετη στο Σύνταγμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, αλλά και παράνομη. Ο ίδιος πρωτοστατεί επίσης και στις κινητοποιήσεις για φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας.

http://tvxs.gr/node/56256

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο τη μια δεν συμφωνώ με την καταστροφή που του προξένησαν, αλλά και απο την άλλη,στον κλάδο του υπάρχουν τεράστια προβλήματα,και αυτός ασχολείτε με τα θρησκευτικά σύμβολα;αν ένας νομικός δεν είναι άξιος να ιεραρχεί τα προβλήματα,να αλλάξει επάγγελμα,και να μείνει μακρυά και από την πολιτική .Οι Οικολόγοι Πράσινοι δείχνουν πια ξεκάθαρα ποιοι είναι,από τα θέματα που προβάλλουν και τον τρόπο που τα αναδυκνείουν.

busy bee είπε...

Ανώνυμε μάλλον δεν κατάλαβες καλά!
Ρίξε και μια ματιά στο σύνταγμα...οπωσδήποτε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να ξαναρίξω καμμία ματιά στο σύνταγμα.Είμαστε χώρα που μαστίζεται απο την πολυνομία,οπότε και απο την ερμηνεία των νόμων,αλλά και περιορισμένοι απο την Ευρωπαική σύγκληση.Αναρωτιέμαι αυτό βρήκαν σαν προτεραιότητα;τις παρανομίες στην απονομή δικαιοσύνης πως τις αντιμετωπίζει η παράταξή τους;η δίκη για τον Αλέξη ακολουθεί σωστές διαδικασίες;αλλά εκεί αρκούνται σε ανώδυνες ανακοινώσεις δήθεν.Στα χρόνια που έρχονται θα χρειαστούν καθαρά μυαλά για την εφαρμογή ισότητας ανάμεσα στις διάφορες πολιτιστικά εθνικά και θρησκευτικά ομάδες.

busy bee είπε...

Φίλε μου αν και γενικότητες, δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσω σε κάτι και μιλάω για το τελευταίο σου σχόλιο, είναι όμως διαφορετικό και συγκεκριμένο το θέμα της ανάρτησης μας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails