Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

"Συναίνεση" προ του "μηχανισμού στήριξης": Ό,τι για τους άλλους είναι αδύνατο, για τους Έλληνες είναι ΔυΝαΤο.


Ελληνικοί φατριασμοί: Τα κόμματα δεν ερίζουν απλώς περί του πώς φτάσαμε εδώ, αλλά και περί του αν η πτώχευση έπρεπε να είναι με ΔΝΤ ή χωρίς - Καμιά συζήτηση για το πώς δεν θα ξαναφτάσουμε σ' αυτή την κατάσταση. ΠΑ.ΣΟ.Κ. (κληρονομήσαμε ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί), Ν.Δ. (το προσωπικό “κατόρθωμα” του πρωθυπουργού λέγεται οικονομική εξάρτηση του τόπου μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), Κ.Κ.Ε. (Να μην πτωχεύσει ο λαός αλλά η πλουτοκρατία. Ο λαός δεν χρωστάει, του χρωστάνε), ΛΑ.Ο.Σ. (ο πρωθυπουργός από το ακριτικό Καστελόριζο ομολόγησε την ήττα της Ελλάδος και τη δική του στη μάχη με την οικονομική κρίση), ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση η κυβέρνηση να προχωρήσει σε τέτοιες επιλογές). (23.04.2010)*
Οποιαδήποτε ομοιότητα με την Γ' Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων είναι απλώς ...επιβεβαιωτική. Συνέλευση: "..απεφασίσθη όπως η βάσις του Πολιτεύματος έσεται η Κοινοβουλευτική" - Κολοκοτρώνης: "ουκ αγαθόν πολυκοιρανίη" (Πιάδα, Αίγινα-Ερμιόνη, Τροιζήνα, 1826-1827)

* Ήτο το θηρίον φοβερόν. Έβγαζε από τα μάτια του φωτιά και ήταν τόσο εξαγριωμένο και απαίσιον ώστε παρουσίαζε ένα θέαμα φοβερόν. Αμέσως ο Άγιος έκαμε το σημείον του Τιμίου Σταυρού και είπε: «Κύριε ο Θεός μου, ημέρεψε για χάρι μου, που είμαι δούλος σου, το θηρίο αυτό για να πιστέψη ο λαός στο όνομά Σου το Άγιον». Έτσι και έγινε. Ο φοβερός δράκοντας με τα μεγάλα δόντια έπεσε στα πόδια του ίππου του αγίου και ενώ κυλιόταν, εβρυχάτο.
Στέργιος Ζυγούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails