Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Η ζωή μας δε μετριέται με αριθμούς, το Δ.Ν.Τ. θα το κάνει...


...ο ερχομός στη χώρα μας του διεθνούς αυτού οργανισμού έχει ένα και μοναδικό σκοπό: «την ευημερία». Την ευημερία των δεικτών ανάπτυξης, την ευημερία κάθε οικονομικού μεγέθους, την ευημερία των «επενδυτών», την ευημερία κάθε τοκογλυφικού σχηματισμού (διεθνούς ή εγχώριου), την ευημερία των «επενδυτών της πράσινης ανάπτυξης». Φυσικά, δεν υπάρχει χώρος αλλά ούτε και χρόνος για την πραγματική ζωή των πολιτών της χώρας μας, η οποία άλλωστε δεν αποτελεί μετρήσιμο μέγεθος.

Η συνταγή συγκεκριμένη, τα αποτελέσματα δεδομένα: η διεθνής εμπειρία από τους μηχανισμούς «υποστήριξης» του Δ.Ν.Τ. μας δείχνει το μέλλον. Μια ματιά μόνο αν ρίξει κανείς στις εφημερίδες των τελευταίων ημερών, μπορεί να βρει αρκετά στοιχεία:

Λετονία: μείωση της παραγωγής κατά 24%, μείωση των δαπανών για την υγεία κατά 40%, μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 20%, λουκέτο στο 10% των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας....Αιτή: για αρχική βοήθεια από το ταμείο 39 εκατομμυρίων δολαρίων επέστρεψε τόκους 59 εκατομμυρίων.

Αργεντινή: η χώρα πρότυπο για την οικονομική της ανάπτυξη κατά το διεθνή «σωτήρα», οδηγήθηκε στη χρεοκοπία το 2001 με τους κατοίκους της να στερούνται ακόμη και βασικά είδη διατροφής.

Ουγγαρία: στη χώρα μέλος της Ε.Ε. επεβλήθη πάγωμα των μισθών για 2 έτη, περικοπή του 13ου μισθού σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, πτώση του ΑΕΠ κατά 17%.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με το ΔΝΤ προ των πυλών της ζωής μας, κάποιοι δείχνουν τη κοινωνική τους ευαισθησία. Μερικά παραδείγματα:

Συνεχείς ανατιμήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων από το καρτέλ των σούπερ μάρκετ.

Η τιμή των πετρελαιοειδών και στους 4 νομούς του νησιού μας παραμένει στα ύψη, στα υψηλότερα επίπεδα πανελλαδικά.

Η δημοτική αστυνομία φροντίζει να μοιράζει χιλιάδες κλήσεις υπέρογκων ποσών, σε μία πόλη χωρίς καμία υποδομή και με ελάχιστες θέσεις δωρεάν στάθμευσης.

Η ώρα της δικής μας απάντησης σε όλους όσοι υπονομεύουν τις ζωές μας: οι επιτροπές akribeia-stop Ηρακλείου θα συναντηθούμε στη δημοτική καφετέρια στο πάρκο Γεωργιάδη, τη Κυριακή 25/4, στις 18:00 ώστε να συζητήσουμε για τις επόμενες δράσεις μας. Ελάτε να συντονιστούμε, να οργανωθούμε, να αντισταθούμε ενάντια στην ακρίβεια, στην φτώχεια, στην εξαθλίωση. Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ από την τσέπη μας για την κρίση τους και για τα καρτέλ τους. Να αντιμετωπίσουμε επιτέλους αυτούς που προκαλούν με τη στάση τους, όταν μας πιέζουν για όλο και περισσότερες θυσίες. Να στείλουμε τα κλιμάκια του ΔΝΤ σπίτι τους!

Οι επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP συντονίζουν την κίνησή τους μέσα από την ιστοσελίδα http://www.akribeia-stop.gr/ .

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε στο:

akribeia.stop.ira@gmail.com

1 σχόλιο:

μαχαιρης είπε...

......δυστυχως δεν πιστευω οτι θα γλυτωσουμε απο τους τυπους αυτους ευκολα και γρηγορα...μονο αν καταλαβουμε οτι ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ τους φεραμε εμεις εδω μονοι μας.....και μονο με ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ μπορουμε να τους διωξουμε παλι...

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails