Τρίτη 6 Απριλίου 2010

στην Ελλάδα πια δεν έχουμε ζωή... ...έρχονται χρόνια δύσκολα.

…εδώ είναι Αττική φαιό νταμάρι
κι εγώ ένα πεδίο βολής φτηνό
που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι!!!
ή
…τούτη την άνοιξη αν δεν την πηδήξουμε,
για σαράντα χρόνια πάει τη γαμήσαμε!!!

Τα στελέχη του διεθνούς οργανισμού θα βρεθούν στην Ελλάδα για «τεχνική βοήθεια» δηλαδή σε απλά ελληνικά για να προετοιμάσουν την βήμα βήμα και μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης διολίσθηση της χώρας στην αγκαλιά του ΔΝΤ.
Έτσι θεωρείται βέβαιο πως θα κάνουν φύλο και φτερό το φορολογικό νομοσχέδιο που είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί την Πέμπτη από τη Βουλή, τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο καθώς και το πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (άνοιγμα, κλειστών επαγγελμάτων, Καλλικράτης, Ασφαλιστικό κλπ).
Στις αρχές Μαΐου θα έρθει στην Αθήνα και το μικτό κλιμάκιο των ελεγκτών Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ, εν όψει της έκθεσης προόδου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στις 16 Μαΐου που είναι η ημερομηνία σταθμός για το πότε και αν η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών και από ανεξάρτητη χώρα θα γίνει προτεκτοράτο των δανειστών της που θα κάνουν κουμάντο μέσω των τεχνοκρατών του ΔΝΤ....Τη Μ. Πέμπτη, τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ ενημερώθηκαν, σε αλλεπάλληλες έκτακτες συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι τελικά η χώρα δεν θα προσφύγει στη διεθνή βοήθεια και ότι θα προσπαθήσει μόνη της να επιλύσει τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Ωστόσο το ΔΝΤ γνωρίζει καλά το βαθμό αξιοπιστίας που μπορούν να έχουν οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης όταν οι διεθνείς αγορές με ποσοστό 25,89%, θεωρούν και στοιχηματίζουν ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η 8η πιθανότερη χώρα στον κόσμο για πτώχευση, πίσω από τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, το Πακιστάν, την Ουκρανία και το Ιράκ, και πριν από την Ισλανδία και τη Λετονία.

Για το τι σημαίνει η προσφυγή στο ΔΝΤ η έρευνα του πανεπιστημίου του Cambridge, σε 21 χώρες που δέχτηκαν τη «βοήθεια» του Ταμείου από το 1989 μέχρι το 2010 είναι εξόχως αποκαλυπτική.
Σύμφωνα με την έρευνα λόγω των υπερβολικών απαιτήσεων του ΔΝΤ για περικοπές των δημοσίων δαπανών, συμπεριλαμβανομένων περικοπών στη δημόσια υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οδήγησαν σε υποβάθμιση του συστήματος υγείας και συντέλεσαν ακόμη και στην κατακόρυφη αύξηση των θανάτων από ορισμένες ασθένειες.

Για το πόσο κοντά είμαστε στο «δυστυχώς επτωχεύσαμε» αρκεί η επισήμανση ότι τα 7ετή ομόλογα που η Ελλάδα πούλησε στις 29 Μαρτίου έχουν, ήδη, καταγράψει πτώση κατά 2,2% με το επιτόκιο τους να έχει ανέβει στο 6,37% από το 5,9% που ήταν την ημέρα της πώλησης.
Αυτό σημαίνει στις επόμενες εκδόσεις ομολόγων τα επιτόκια που θα ζητηθούν θα είναι σημαντικά υψηλότερα αυξάνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το κόστος δανεισμού για τη χώρα που μόνο για φέτος υπολογίζεται πως θα πληρώσει σε τόκους 13 δις ευρώ, παραπάνω, σε σχέση με τους τόκους που θα πλήρωνε αν δανείζονταν με τα επιτόκια, που δανειζόταν μέχρι και τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Αυτό θα επιδεινώσει το δημοσιονομικό πρόβλημα και θα απαιτήσει νέα πιο σκληρά μέτρα υποβαθμίζοντας έτι περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων….

στην Ελλάδα πια δεν έχουμε ζωή
monahikoslikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails