Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Πιέσεις Χαμάς σε Ισραήλ:Η ελπίδα υπάρχει ακόμα!



Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, σε μια προσπάθεια ν΄ασκήσει πιέσεις στις ισραηλινές αρχές, προέβαλε στην ιστοσελίδα της ένα 3λεπτο φιλμ κινουμένων σχεδίων για τον Ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ που κρατεί εδώ και 4 χρόνια και τον οποίο θέλει να ανταλλάξει με εκατοντάδες Παλαιστινίους κρατουμένους.

Στο μικρό αυτό φιλμ εμφανίζεται ο πατέρας του Σαλίτ, Νόαμ, να γερνάει περιφερόμενος στους έρημους δρόμους μιας ισραηλινής πόλης, ενώ ακούγεται η πραγματική φωνή του γιου του, από αποσπάσματα παλαιότερων ηχογραφημένων μηνυμάτων του, να απευθύνει έκκληση στην ισραηλινή κυβέρνηση να αφήσει ελεύθερους Παλαιστίνιους κρατουμένους για να αφεθεί ελεύθερος και ο ίδιος....Στο τέλος του φιλμ ο Γκιλάντ Σαλίτ παραδίδεται στους Ισραηλινούς μέσα σε φέρετρο καλυμμένο με την ισραηλινή σημαία. Ομως, αυτό δεν είναι παρά ένας εφιάλτης: «Η ελπίδα υπάρχει ακόμα», ακούγεται να λέει μια φωνή.

Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα προς το Ισραήλ ότι εάν η ανταλλαγή των κρατουμένων δεν γίνει σύντομα, η τύχη του Γκιλάντ Σαλίτ θα είναι ίδια με αυτήν του Ισραηλινού πιλότου Ρον Αράντ, ο οποίος είχε απαχθεί στο νότιο Λίβανο το 1986 και πέθανε στη διάρκεια της αιχμαλωσίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails