Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Για να μπορούμε να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη σκάφη.



Καιρός να θάψουμε τα ιδανικά μας, έχουν αρχίσει να μυρίζουν
Αυτή η κρίση είναι ο νεκροθάφτης της μεσαίας αστικής τάξης στην Ελλάδα, και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Σε αυτή τη χώρα όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να χάσουν τίποτα από την τεράστια πτώση των ακινήτων και οικοπέδων που επίκειται. Ακόμη και τράπεζες να χρεωκοπήσουν κάποιων δεν θα μας καεί καρφάκι που πολλοί θα χάσουν τα λεφτά τους. Δεν επιθυμώ την διατήρηση της καθεστηκυίας τάξης. Ναι, θέλω το μπάχαλο του ΔΝΤ και του Δεκέμβρη του 2008. Κάποιοι αγάπησαν τη σοσιαλδημοκρατία και εθίστηκαν στα ψέμματά της και τα δανεικά της. Ε λοιπόν ήρθε η ώρα της πληρωμής των καπιταλιστικών της τσεκ. Καιρός για ξεβράκωμα, ήρθε και η δική σας σειρά, ναι πιστέψτε το!
Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει πια αν κόψουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κατά 20% και 30% που δεν τολμάνε ούτε μια μέρα να απεργήσουν. Το ξέρω είναι άδικο, αλλά και αυτοί πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να τιμωρηθούν και για την απάθειά τους και για το ότι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί 40 χρόνια. Και κυρίως ΠΑΣΟΚ....Πόσο μάλλον δεν με ενδιαφέρει που θα κοπούν οι αρτηρίες του χρήματος που συντηρούσαν ένα σάπιο μηχανισμό που περιλάμβανε από βρωμερά κομματικά στελέχη που έγιναν διευθυντές και προιστάμενοι στο δημόσιο με κονόμες από τις επιτροπές, μέχρι επιχειρηματίες και μίζες σε πολιτικούς που ποτέ δεν λογοδοτούσαν για τίποτα. Μόνο με ακρωτηριασμό τελειώνει αυτή η σαπίλα. Οι αρτηρίες του χρήματος που τους έδιναν οξυγόνο κλείνουν και σε λίγο ο οργανισμός τους θα ξεψυχήσει. Στο διάολο να πάνε.

Προτιμώ το ΔΝΤ έναντι όλων των άλλων καπιταλιστικών επιλογών. Για να μπορούμε να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη σκάφη, χωρίς να έχει κανείς αμφιβολίες.

Να δούν και οι 45ρηδες+ τι εστί βερύκοκο. Γιατί οι μικρότερες ηλικίες το έχουν ήδη δει.

Ούτε άλλη ανάπτυξη χρειαζόμαστε. Ούτε πράσινη ανάπτυξη, ούτε πορτοκαλί ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε βιώσιμη ανάπτυξη και όχι άλλες φούσκες, είτε χρηματιστηριακές φούσκες, είτε κτηματικές φούσκες, είτε ιδεολογικές φούσκες, είτε σοσιαλδημοκρατικές φούσκες.
http://greekrider.blogspot.com/2010/04/blog-post_1684.html

3 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

.....βεβαια εισαι θυμωμενη και καλα κανεις και εισαι θυμωμενη και λιγα λες......ασ ερθει το κακο κι ακομα χειροτερα αν προκειται να φυγει η σαπιλα...αυτο ομως ειναι παλι στο δικο μας το χερι...ασ ειναι το κακο ως εδω αλλα απο αυριο να αρχισουμε να σκευτομαστε σωστα αλλοιως παλι στα ιδια και τα ιδια θα παμε................

busy bee είπε...

Καλησπέρα φίλε μου "Μαχαίρη"
Να σε ευχαριστήσω για τα σχόλια σου και απλά να σου επισημάνω ότι ο γράφων και διαχειριστής του blog τυχαίνει να είναι αρσενικού γένους, όπως επίσης και ο συγκεκριμένος συγγραφέας του άρθρου.
Νάσαι καλά και ευχαριστώ και πάλι.

busy bee είπε...

Βέβαια, όπως πολύ καλά αναφέρεις, είναι καιρός να αναθεωρήσουμε αρκετά πράγματα, όπως και τον τρόπο σκέψης μας.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails